289
Κατά το έγκυρο περιοδικό, η Ρωσία έχει ακόμα τσάρο | Economist

Ο Πούτιν ως… νέος Τσάρος στο εξώφυλλο του Economist

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 20:17
Κατά το έγκυρο περιοδικό, η Ρωσία έχει ακόμα τσάρο
|Economist

Ο Πούτιν ως… νέος Τσάρος στο εξώφυλλο του Economist

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 20:17

«Καθώς ο κόσμος γιορτάζει την επέτειο 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Ρωσία βρίσκεται ξανά υπό την εξουσία ενός τσάρου». Τη φράση αυτή επέλεξε ο Economist προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του τεύχος που φιλοξενεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ενας τσάρος γεννιέται, 100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση» είναι ο τίτλος του περιοδικού.

«Δεκαεπτά χρόνια αφότου ο Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος η επιρροή του στη Ρωσία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η Δύση, που ακόμη βλέπει τη Ρωσία με μετα-σοβιετικούς όρους, συχνά τον αναφέρει ως τον ισχυρότερο ηγέτη μετά τον Στάλιν. Οι Ρώσοι, τόσο οι φιλελεύθεροι μεταρρυθμιστές, όσο και οι συντηρητικοί στη Μόσχα αναφέρονται στον Πούτιν ως έναν τσάρο του 21ου αιώνα.

Το εξώφυλλο του Economist όπως αναρτήθηκε στην σελίδα του περιοδικού στο Facebook

»Ο ρώσος πρόεδρος κέρδισε αυτόν τον τίτλο βγάζοντας τη χώρα του από αυτό που πολλοί Ρώσοι αποκαλούσαν χάος τη δεκαετία του ’90 και την έκανε  ξανά υπολογίσιμη δύναμη στον κόσμο», αναφέρεται στο ίδιο άρθρο.

«Αν και ο Πούτιν ανησυχεί για το “χρώμα” των επαναστάσεων που σάρωσαν την πρώην Σοβιετική Ένωση, η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι μία μαζική εξέγερση, ακόμη λιγότερο μία αναβίωση των Μπολσεβίκων. Είναι ότι από την άνοιξη του 2018, οπότε και ο Πούτιν θα αρχίσει την έκτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας, σε μία εκλογή που θεωρείται σίγουρη, οι εικασίες θα αρχίσουν για το τι θα ακολουθήσει. Και θα αυξάνεται ο φόβος ότι,  όπως συνέβη και με άλλους ρώσους ηγέτες, ο τσάρος Βλαντίμιρ θα ξεσηκώσει… ταραχές στο πέρασμά του», συμπληρώνει ο Economist.

Στο μεταξύ, το «a tsar is born», αποτελεί αναγραμματισμό του «a star is born».
Βέβαια το άστρο του Πούτιν έχει διαφανεί πολλά χρόνια πριν – ίσως και από την εποχή κατά την οποία ήταν στη KGB…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...