276
Ο Τζέιμς Χέτφιλντ, σε μία συναυλία των Metallica το 2019, όταν ήταν φυσιολογικό να μαζεύονται δεκάδες χιλιάδες άτομα σε έναν χώρο | Metallica Facebook

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica έδωσε το όνομα του σε μία… οχιά

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 17:40
Ο Τζέιμς Χέτφιλντ, σε μία συναυλία των Metallica το 2019, όταν ήταν φυσιολογικό να μαζεύονται δεκάδες χιλιάδες άτομα σε έναν χώρο
|Metallica Facebook

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica έδωσε το όνομα του σε μία… οχιά

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 17:40

Μερικοί επιστήμονες βρίσκονταν στην βάση ενός ηφαιστείου κάπου στην Δυτική Αφρική, όταν αντίκρισαν για πρώτη φορά ένας φίδι που κανείς τους δεν είχε ξαναδεί. Αρκετά γρήγορα κατάλαβαν ποιον τους θύμιζε αυτό το ξεχωριστό ερπετό: τον Τζέιμς Χέτφιλντ, τον τραγουδιστή των Metallica.

Η οχιά, που όπως αναφέρουν οι Times έχει μήκος 52 εκατοστά και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να σκοτώσει με μία μόνο δαγκωματιά, έχει τριγωνικό κεφάλι και τα λέπια της έχουν μία λίγο ξεθωριασμένη απόχρωση του κίτρινου, θυμίζοντας τα μαλλιά του θρύλου της μέταλ.

Το Artheris hetfieldi, όπως θα είναι και η επίσημη ονομασία του, είναι και το πρώτο φίδι που ανακαλύφθηκε στο νησί Μπιόκο, 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ισημερινής Γουινέας, εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

«Πιστεύουμε πως ένα μυστηριώδες, δηλητηριώδες και απλά κουλ φίδι, που ζει στην βάση ενός ηφαιστείου, που είναι χαμένο κάπου στη μέση ενός τροπικού δάσους, ταιριάζει τέλεια με την χέβι μέταλ», δήλωσε στο περιοδικό Metal Hammer ένα από τα μέλη της ομάδας που έκαναν την ανακάλυψη.

Ο τρίτος δίσκος των Metallica, επίσημα, είναι ομώνυμος με την μπάντα, αλλά έχει μείνει στην ιστορία απλά ως «The Black Album»(Twitter)

Την ονομασία ενέκρινε και το μουσικό περιοδικό NME,που θεώρησε δίκαιη την σύγκριση μεταξύ του Χέτφιλντ και ενός «νέου φιδιού που έχει μία σειρά μορφολογικών χαρακτηριστικών που το διαχωρίζουν από τα υπόλοιπα φίδια».

Είναι πιθανόν οι ίδιοι οι Metallica να είναι ενθουσιασμένοι με αυτές τις εξελίξεις, μιας και στο παρελθόν φαίνεται πως είχαν μία κάποια αδυναμία στα συγκεκριμένα ερπετά. Πέρα από το λογότυπο της μπάντας, στο εξώφυλλο του λεγόμενου «μαύρου» και πιο επιτυχημένου δίσκου τους, εμφανίζεται μόνο ένα φίδι, μπροστά στο κατάμαυρο φόντο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...