234
|

Ο Μητσοτάκης «σπάει» τo lockdown: πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 17:23

Ο Μητσοτάκης «σπάει» τo lockdown: πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 17:23

Είναι ένα ταξίδι που συμβολίζει την έξοδο από το ελέω κορονοϊού εθνικό lockdown, αλλά και υψηλού γεωπολιτικού συμβολισμού, δεδομένων των συνθηκών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό στα μέσα του Ιουνίου και θα μεταβεί στο Ισραήλ.

Με δεδομένες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την αυξημένη προκλητικότητα της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, η μετάβαση του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ για συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ιδιαίτερα σημαντική και ξεφεύγει από τα όρια της εθιμοτυπίας –ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχτεί τον ισραηλινό ομόλογό του στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο και τώρα ανταποδίδει την επίσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ θα γίνει στις 16 Ιουνίου. Θα έχουν περάσει περισσότεροι από τρεις μήνες από το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό –ήταν 10 Μαρτίου όταν είχε γίνει δεκτός στη Βιέννη από τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Εκτός από μια κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση του επεκτατισμού του Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλο ένα κοινό: είναι ηγέτες των χωρών του Smart Covid Management Group, της ομάδας των επτά κρατών που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

Είναι δε σαφές ότι το θέμα του τουρισμού θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι «κλείδωσε» κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι δύο ηγέτες στις 21 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...