341
Ο Κρις Πάππας στον πανηγυρικό λόγο του μετά την εκλογή του στο Κογκρέσο. Ενα εξέχων μέλος της ελληνικής ομογένειας σε μια πολιτική καριέρα που ανατέλλει | REUTERS/Elizabeth Frantz

Ο Κρις Πάππας έγινε το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος του Κογκρέσου από το Νιου Χάμσαϊρ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 10:09
Ο Κρις Πάππας στον πανηγυρικό λόγο του μετά την εκλογή του στο Κογκρέσο. Ενα εξέχων μέλος της ελληνικής ομογένειας σε μια πολιτική καριέρα που ανατέλλει
|REUTERS/Elizabeth Frantz

Ο Κρις Πάππας έγινε το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος του Κογκρέσου από το Νιου Χάμσαϊρ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 10:09

Σε πρώτη ανάγνωση ο 38χρονος Κρις Πάππας είναι ένα τυπικό εκλεκτό παιδί της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ: μεγάλωσε σε –τι άλλο;– εστιατόριο, διέπρεψε και έφτασε να εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη. Οπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης –και ο «Εθνικός Κήρυκας»– ο Δημοκρατικός Κρις Πάππας που θριάμβευσε στις εκλογές της Τρίτης έναντι του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του θα είναι ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος βουλευτής στο Κογκρέσο από το Νιου Χάμσαϊρ.

Ο Πάππας νίκησε στις εκλογές τον Ρεπουμπλικανό, Εντι Εντουαρντς, στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χάμσαϊρ με 53,5%, έναντι 45,1%.

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1980 στο Μάντσεστερ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ, στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Χάρβαρντ και αφού αποφοίτησε, το 2002, επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να συμβάλει στη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης. Η οποία επιχείρηση είναι ασφαλώς ένα εστιατόριο. Και όχι οποιοδήποτε εστιατόριο: οι Πάππας είναι ιδρυτές και ιδιοκτήτες του θρυλικού «Puritan Backroom» –αγαπημένο στέκι των υποψηφίων προέδρων όταν επισκέπτονται την πολιτεία.

Ο Κρις Πάππας σε προεκλογική ομιλία του, υπό το βλέμμα του Κάρι Μπούκερ, γερουσιαστή του Νιου Χάμσαϊρ που τον υποστήριξε ανοιχτά (Reuters)

Τον περισσότερο καιρό του, πριν ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του, ο Πάππας βρίσκεται στο εστιατόριο ως συνιδιοκτήτης, επιβλέποντας την καθημερινή λειτουργία του και συγχρονίζοντας 230 υπαλλήλους. Τοπικά ΜΜΕ έχουν περιγράψει έναν Πάππας που συχνά εργάζεται μέσα στην κουζίνα, φτιάχνοντας σαλάτες, κόβοντας τυρί –φέτα φυσικά!– ή καθαρίζοντας τραπέζια και υποδεχόμενος τους πελάτες.

Τον Απρίλιο του 2017, όπως είχε γράψει σχετικά ο «Εθνικός Κήρυξ», ο κ. Πάππας και η οικογένειά του υποδέχθηκαν πολιτικούς, φίλους και πελάτες από όλη την επικράτεια του Νιου Χαμσάιρ για τη γιορτή της εκατοστής επετείου του «Puritan».  Το εστιατόριο ιδρύθηκε από τον προπάππου του κ. Χρήστου Πάππα το έτος 1917.

Μερικά από τα θέματα στα οποία δίνει βαρύτητα είναι τα ναρκωτικά, η ποιότητα ζωής και η δυνατότητα απόκτησης ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους πολίτες του Νιου Χαμσάιρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News