322
Ο Καντίροφ στην πρώτη του εμφάνιση πριν από δύο εβδομάδες στη Μαριούπολη | REUTERS/Chingis Kondarov

Ο Καντίροφ «καθαρίζει» τη Μαριούπολη: Εχουν παραδοθεί περισσότεροι από 1.000 ουκρανοί πεζοναύτες

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 10:05
Ο Καντίροφ στην πρώτη του εμφάνιση πριν από δύο εβδομάδες στη Μαριούπολη
|REUTERS/Chingis Kondarov

Ο Καντίροφ «καθαρίζει» τη Μαριούπολη: Εχουν παραδοθεί περισσότεροι από 1.000 ουκρανοί πεζοναύτες

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 10:05

O διαβόητος τσετσένος πολέμαρχος Ραμζάν Καντίροφ, ο άνθρωπος που ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε στη Μαριούπολη για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά», υποστήριξε την Τετάρτη ότι περισσότεροι από 1.000 ουκρανοί πεζοναύτες που βρίσκονταν στην πολιορκημένη πόλη έχουν ήδη παραδοθεί και ζήτησε και από τις υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις που έχουν καταφύγει στο αχανές εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal να πράξουν το ίδιο.

Ουκρανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να σχολιάσουν την ανάρτηση του Καντίροφ στο Telegram, όμως είναι γνωστό ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν μια ύστατη και μάλλον καταδικασμένη μάχη για να υπερασπιστούν τη Μαριούπολη, η οποία πολιορκείται και βομβαρδίζεται ανηλεώς από τους Ρώσους από  την αρχή του πολέμου, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν επιστρατευτεί Τσετσένοι που κάνουν εκκαθαρίσεις πόρτα πόρτα και γειτονιά γειτονιά.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας αρκέστηκε να αναφέρει, το πρωί της Τετάρτης, ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον του Azovstal και του λιμανιού της Μαριούπολης.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που φέρεται να δείχνουν τους πεζοναύτες που είχαν καταφύγει στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Illich Iron and Steel Works στη Μαριούπολη και οι οποίοι παραδόθηκαν χθες Τρίτη στις ρωσικές δυνάμεις, πολλοί από τους οποίους ήταν τραυματισμένοι.

Σε άλλες εικόνες φαίνονται –σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση– ουκρανοί στρατιώτες που περπατούν σε έναν δρόμο με τα χέρια τους ψηλά. Ένας από αυτούς κρατά ουκρανικό διαβατήριο.

«Μέσα στο Azovstal υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 200 τραυματίες που δεν μπορούν να λάβουν ιατρική βοήθεια», επεσήμανε ο τσετσένος ηγέτης. «Τόσο για αυτούς όσο και για τους υπόλοιπους, το καλύτερο θα ήταν να τερματίσουν αυτή την ανώφελη αντίσταση και να πάνε στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους».

Ο Καντίροφ είναι στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει αναπτύξει πολλούς μαχητές του στην Ουκρανία, σε μια απόδειξη ότι η Μόσχα δεν υπολογίζει ούτε τη θρησκεία αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα: οι Τσετσένοι είναι μουσουλμάνοι που σκοτώνουν χριστιανούς ορθόδοξους.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του έχει υποσχεθεί ότι οι δυνάμεις του θα καταλάβουν τη Μαριούπολη και ότι θα προελάσουν και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, περιλαμβανομένου του Κιέβου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...