245
Νοσηλεύτρια στο Οντάριο του Καναδά κρατά φιαλίδιο με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech | Jacob King /Pool via REUTERS

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 20:02
Νοσηλεύτρια στο Οντάριο του Καναδά κρατά φιαλίδιο με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
|Jacob King /Pool via REUTERS

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 20:02

Ο Καναδάς γίνεται η δεύτερη χώρα στον κόσμο που εγκρίνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό των εταιρειών Pfizer-BioNTech και η τρίτη μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (εδώ) που ξεκινά άμεσα τους εμβολιασμούς στον γενικό πληθυσμό.

Μάλιστα, οι ρυθμιστικές αρχές του Καναδά ολοκλήρωσαν την πλήρη ανασκόπηση των δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ενώ η Βρετανία είχε εγκρίνει το εμβόλιο σε επείγουσα βάση, βασιζόμενη στα έτοιμα δεδομένα της Pfizer, όπως γράφουν οι New York Times.

Οι καναδοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι η διαδικασία της έγκρισης ήταν αυστηρή και ότι διαθέτουμε ισχυρά συστήματα παρακολούθησης, ανέφερε σε δήλωσή της η κυβέρνηση της χώρας.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε ανακοινώσει ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα παραληφθούν από 14 καναδικά κέντρα διανομής την επόμενη εβδομάδα.

Στελέχη της κυβέρνησης δήλωσαν παράλληλα ότι οι εμβολιασμοί του πληθυσμού θα ξεκινήσουν μόλις χορηγηθεί η κανονική έγκριση κυκλοφορίας από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η έγκριση θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι Καναδοί θα ξεκινήσουν τις δόσεις του εμβολίου από εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, πριν το κάνουν οι Αμερικανοί.

Η πρώτη αποστολή των 249.000 δόσεων στον Καναδά θα προέλθει από εργοστάσια των ΗΠΑ και το Βέλγιο.

Ο Καναδάς έχει παραγγείλει συνολικά 6 εκατομμύρια δόσεις από τη Pfizer, ενώ απαιτούνται δύο δόσεις για τον κάθε πολίτη, όπως είναι γνωστό. Η χώρα έχει πληθυσμό περίπου 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η ρυθμιστική αρχή της χώρας ενέκρινε το εμβόλιο του κορονοϊού για άτομα μέχρι 16 ετών, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για μικρότερες ηλικίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...