559
«Στέφανε, δεν μας τα λες καλά» δηλώνει ανοικτά ο Γιώργος Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα | INTIMEnews

Ο Γιώργος Τσίπρας σοκαρίστηκε με το «θαύμα» Κασσελάκη: «Ηρθες για να αλλάξεις τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε!»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 10:24
«Στέφανε, δεν μας τα λες καλά» δηλώνει ανοικτά ο Γιώργος Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
|INTIMEnews

Ο Γιώργος Τσίπρας σοκαρίστηκε με το «θαύμα» Κασσελάκη: «Ηρθες για να αλλάξεις τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε!»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 10:24

Η προεκλογική επίκληση Κασσελάκη ακόμη και σε θαύματα (πέρα από το θαύμα της εκτόξευσής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας), με τον σταυρό από το λάδι που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα της βάφτισής του και την προφητεία του Αγιου Τσαλίκη για την μετέπειτα πορεία του («θα γίνει σπουδαίος»), προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αλλά και ρίγη στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που άκουγε για πρώτη φορά από τον αρχηγό μία τέτοια αναγωγή στο μεταφυσικό…

Εκεί όμως που το ρίγος μετατράπηκε σε ανατριχίλα, ήταν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης, υπεραμυνόμενος της συγκεκριμένης αναφοράς του για το θαύμα με το λάδι στην κολυμπήθρα, παρουσίασε και την εκδοχή  α λα ΣΥΡΙΖΑ του «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» (δείτε τη σχετική ανάρτηση κάτω), η οποία ήρθε να προστεθεί πολιτικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, τις αναφορές στην Αμυνα της χώρας μας κ.α. – λέξεις, όροι και τοποθετήσεις μέχρι πρότινος «αδιανόητες» για τη ρητορική του κόμματος.

Το κασσελάκειο «θαύμα» όμως, φαίνεται ότι ήταν αυτό που σόκαρε περισσότερο στελέχη και ψηφοφόρους (παλιούς και νέους) του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Τσίπρας που δεν δίστασε να εκφράσει ανοικτά την έκπληξη-ενόχλησή του, υπενθυμίζοντας (όχι και τόσο ευγενικά) στον κ. Κασσελάκη ότι «θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο» και ότι η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος δεν σημαίνει αυτόματα και τη μετάλλαξή του!

«Θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Ολα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους», άρχισε την τοποθέτησή του στον ΣΚΑΪ ο κατά δήλωσή του, σοκαρισμένος κ. Τσίπρας και στον ίδιο τόνο πρόσθεσε ότι «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα».

Κληθείς να δώσει τη δική του εξήγηση για τη στόχευση ή/και το κίνητρο της επίμαχης δήλωσης Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας  παρέπεμψε στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος», για να δηλώσει εκ νέου σοκαρισμένος.

Οπως και να έχει, είπε, «δεν είναι καλό στοιχείο, αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Η τοποθέτηση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου -σημειώνεται- ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε και ένα μήνυμα για τον σημερινό αρχηγό, που δεν τα λέει τελευταία και τόσο καλά:

«Το κόμμα μέχρι πέρυσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η ψυχή μας».

Και σε παρεπόμενο ερώτημα για το κατά πόσο αποδέχεται την ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε διερωτώμενος: «Ποιος δέχεται να αλλάξει την ψυχή του;», αφήνοντας «το καλύτερο» για το τέλος:

«Το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη».

«Η  εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας», αλλά «από την κολυμπήθρα  και τον σταυρό, φτάσαμε στο “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” σε ένα εικοσιτετράωρο», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του Γιώργου Τσίπρας για τα «νέα ήθη» που επιχειρεί να περάσει εσχάτως ο αργηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...