488
|

Ο διάλογος στον πάγο, η ενότητα σε κίνδυνο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2015, 09:52

Ο διάλογος στον πάγο, η ενότητα σε κίνδυνο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2015, 09:52

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια της ΝΔ για την επόμενη ημέρα της παράταξης. Η ψυχική απόσταση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων που αποτυπώνεται στην απουσία οργανωμένου και θεσμικού διαλόγου, αλλά και στον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων μεταξύ των υποψηφίων, δημιουργεί παραστάσεις απειλής για την ενότητα μετά τις 22 Νοεμβρίου. Στα σενάρια για την επόμενη ημέρα της ΝΔ, προστίθενται τα τελευταία 24ωρα νέα, που αφορούν σε πιθανή αποχώρηση κάποιου εκ των υποψηφίων από την κούρσα της διαδοχής. Αυτές οι πληροφορίες, πάντως, διαψεύδονται από τους συνεργάτες και των τεσσάρων υποψηφίων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης εξακολουθούν να βάλλουν κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και δευτερευόντως του Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς τα επίμονα αιτήματα τους για διενέργεια τηλεμαχίας, ανοιχτή συνεδρίαση της Κ.Ο. και πραγματοποίηση εθνικών συνδιασκέψεων, δεν βρίσκουν έως τώρα ανταπόκριση. «Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουμε να μιλήσουμε ανοιχτά. Τα χτυπήματα  κάτω από τη μέση γίνονται, όταν δεν συζητάμε δημόσια και ανοιχτά», ανέφερε δηκτικά ο κ. Μητσοτάκης. Επεφύλαξε ακόμη μια αιχμή στον πρόεδρο του κόμματος λέγοντας: «Κάποιοι θέλουν να περιμένουν να πέσει ο κύριος Τσίπρας σαν ώριμο φρούτο. Μέχρι τότε όμως η ΝΔ θα έχει σαπίσει». Δηκτικότερος εναντίον του κ. Μεϊμαράκη ο κ. Γεωργιάδης, που τόνισε ότι η άρνηση να γίνει τηλεμαχία αποτελεί ντροπή για τη ΝΔ. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εποχή των αυτοκρατόρων τελείωσε. Μόνον ο Λουδοβίκος ο 14ος δεν έδινε συνεντεύξεις».

Το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, συνεχίζει να αποδίδει τις επιθέσεις από τους ανθυποψηφίους του στις πενιχρές τους επιδόσεις, όπως καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πως δεν θα συρθεί «σε διαδικασίες απολιτίκ». Δεν παρεκκλίνει της πάγιας άποψης του ότι δεν θα συναινέσει και δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε μορφή δημόσιας αντιπαράθεσης, που θα τραυματίσει την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα της εκλογής. Συνεργάτες του εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί ακόμη και στην πιθανότητα διεξαγωγής των συμφωνηθέντων εθνικών συνδιασκέψεων καθώς, όπως λένε, το κλίμα έχει δηλητηριαστεί επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα και δεν προτίθενται να τροφοδοτήσουν ακόμη περισσότερο τις παραπολιτικές στήλες. Εξακολουθεί,  πάντως, να επιτίθεται κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα, επικαλούμενος το κώλυμα εκλογιμότητας του και τονίζει πως ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει τη βουλευτική ιδιότητα. Το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, συνεχίζει να αποδίδει τις επιθέσεις από τους ανθυποψηφίους του στις πενιχρές τους επιδόσεις, όπως καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τελευταία αυτή της εταιρείας Prorata στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας απαντά στις επικρίσεις περί ασυμβίβαστου, κάνοντας λόγο για πόλεμο εναντίον της υποψηφιότητας του και για λάσπη από κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που στόχο έχει να ανακόψει τη δυναμική του. Στις επικρίσεις ότι κρύβεται πίσω από την απροθυμία Μεϊμαρακη για δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων, αντιτείνει ότι όσα λέει και πρεσβεύει δεν αρέσουν στα συστήματά εντός του κόμματος και ότι προτιμά να απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία, προσέχοντας, πάντως, να μην μετατρέπεται σε…τηλεμαϊντανό. Στη συγκεκριμένη αποστροφή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, που κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα αντί να πετάει καρφιά για τηλεμαϊντανους να συμφωνήσει και αυτός, ώστε να γίνει μια αφιλτράριστη συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News