303
Ο Σαρλό συνεχίζει να ζει στις καρδιές των θαυμαστών του | Pinterest

Ντύθηκαν «Σαρλό» για να τιμήσουν τον Τσάρλι Τσάπλιν

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2017, 12:00
Ο Σαρλό συνεχίζει να ζει στις καρδιές των θαυμαστών του
|Pinterest

Ντύθηκαν «Σαρλό» για να τιμήσουν τον Τσάρλι Τσάπλιν

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2017, 12:00

Δεν ήταν ένας, δεν ήταν δύο, αλλά 662 άτομα! Ολα τους είχαν ντυθεί ακολουθώντας τη στιλιστική νόρμα του μεγάλου εκλιπόντα σταρ, προσπαθώντας να αποδώσουν, όσο γίνεται καλύτερα, τη φιγούρα του Τσάρλι.

Τόπος συνάντησης το μουσείο «Ο κόσμος του Τσάπλιν», στην Ελβετία, ενώ όλα αυτά έγιναν με αφορμή την 128η επέτειο από την ημερομηνία γέννησής του, στις 16/4/1889.

Συγκεντρώθηκαν, λοιπόν, στη λίμνη της Γενεύης και πόζαραν στον φακό, τιμώντας τη μνήμη του Τσάπλιν, ο οποίος γεννήθηκε μεν στο Λονδίνο, αλλά έμεινε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη δυτική Ελβετία.

Εκεί, υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στον σπουδαίο Τσάρλι, το οποίο άνοιξε τις πύλες του -στο Κορσιέρ σιρ Βεβέ- το 2016. Επειτα από σχεδιασμούς και εργασίες 15 ετών, εικόνες από το έργο του βρετανού ηθοποιού βρήκαν μία στέγη στον τόπο όπου πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του μαζί με τη σύζυγό του και τα οκτώ τους παιδιά. Η έκθεση περιλαμβάνει βίντεο από την καριέρα του «Σαρλό», καθώς και σκηνικά από τις ταινίες του. Στο μουσείο μπορεί κανείς, επίσης, να βρει και περισσότερα από 30 κέρινα ομοιώματα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν του Μάικλ Τζάκσον και του Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Για πολλά χρόνια ο Τσάρλι θεωρείτο ο διασημότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ακόμα και σήμερα, πάντως, αποτελεί μια από τις πιο γνώριμες φυσιογνωμίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Πέρα από την ηθοποιία, τα ενδιαφέροντά του επεκτάθηκαν και στη συγγραφή, τη μουσική και τον αθλητισμό. Ο ίδιος πάντα επιμελείτο όλα τα σενάρια των ταινιών του, αλλά και τη μουσική τους επένδυση. Η παγκόσμια καταξίωση για εκείνον ήρθε μέσα από τις μεγάλου μήκους ταινίες του, όπως οι «Μοντέρνοι καιροί», «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», «Τα φώτα της πόλης», «Ο κύριος Βερντού» και άλλες.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, δείχνοντας προτίμηση σε μικρές σε ηλικία νύφες, ενίοτε και ανήλικες.

Ο Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, έφυγε από τη ζωή, ήσυχα, στον ύπνο του, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1977.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...