490
O Αντώνης Κόνιαρης (αριστερά), μόλις στα 22 του χρόνια, απαρνείται την Εθνική Ελλάδος. Ο 34χρονος Πρίντεζης κάνει το ίδιο... | ΙΝΤΙΜΕSports

Ντροπή: Οι παίκτες του Ολυμπιακού απαρνούνται την Εθνική λόγω Πιτίνο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2019, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/11/2019, 17:30
O Αντώνης Κόνιαρης (αριστερά), μόλις στα 22 του χρόνια, απαρνείται την Εθνική Ελλάδος. Ο 34χρονος Πρίντεζης κάνει το ίδιο...
|ΙΝΤΙΜΕSports

Ντροπή: Οι παίκτες του Ολυμπιακού απαρνούνται την Εθνική λόγω Πιτίνο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2019, 15:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/11/2019, 17:30

Μια εξέλιξη ενδεικτική του δηλητηριώδους κλίματος που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ καταγράφηκε την Παρασκευή: όπως έγινε γνωστό οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις του ομοσπονδιακού συγκροτήματος επειδή τεχνικός είναι ο Ρικ Πιτίνο, που παράλληλα έχει αναλάβει και προπονητής του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα το μήνυμα της αποχώρησης από την Εθνική το έστειλαν οι ίδιοι οι παίκτες: ο 34χρονος Γιώργος Πρίντεζης, ο 29χρονος Κώστας Παπανικολάου και ο 22χρονος (!) Αντώνης Κόνιαρης με επιστολή τους προς την ΕΟΚ ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να είναι μέλη της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά, ισχυριζόμενοι ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον Ρικ Πιτίνο πως δεν θα είναι παράλληλα προπονητής στον Παναθηναϊκό ή σε κάποια άλλη ομάδα.

Οι τρεις είπαν ότι μετά τη συμφωνία του Αμερικανού με Πράσινους δεν θέλουν να βρεθούν στη μέση της υφιστάμενης διαμάχης που υπάρχει μεταξύ Παναθηναϊκού και  Ολυμπιακού, ο οποίος ως γνωστόν αγωνίζεται στην Α2, μετά την αποχώρησή του πέρυσι από τον τελικό του Κυπέλλου και μια σειρά από ματς του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά οι τρεις επιρρίπτουν τις ευθύνες τόσο στον Πιτίνο όσο και στην ΕΟΚ για τους χειρισμούς της στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για το παρελθόν (όταν (υπόθεση συμφωνίας Γιαννάκη-Ολυμπιακού το 2008, όταν ήταν στον πάγκο της Εθνικής).

Παρά τους ισχυρισμούς τους και το καταγγελλόμενο «ασυμβίβαστο» της εργασίας του κ. Πιτίνο στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό, το θέμα είναι ότι οι τρεις παίκτες αρνούνται να υπηρετήσουν τη φανέλα με το εθνόσημο σε μια καθοριστική στιγμή για το άθλημα, επικαλούμενοι αντιπαραθέσεις μεταξύ παραγόντων. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Πιτίνο πασχίζει να πείσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δώσει ξανά το παρών.

Αναμένεται η αντίδραση της ΕΟΚ, ωστόσο αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα που διαμορφώνονται τώρα, η Εθνική θα παραταχθεί στη Βικτόρια του Καναδά δίχως δύο βασικά στελέχη και δυνάμει ένα τρίτο που ήταν στην προεπιλογή για το Μουντομπάσκετ.

Τι απάντησε ο κόουτς Πιτίνο

Από την πλευρά του, ο κ. Πιτίνο επιβεβαίωσε ότι είχε σχετική συζήτηση με δύο παίκτες του Ολυμπιακού (προφανώς τους Πρίντεζη και Παπανικολάου) και ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δουλέψει και σε ελληνικό σύλλογο. Τότε όμως, εξήγησε, δεν υπήρχαν «ανοιχτές» θέσεις για εκείνον, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ακόμα στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Σε κάθε περίπτωση, στη γραπτή του δήλωση, ο Αμερικανός υπενθύμισε στους παίκτες του Ολυμπιακού ότι συμμετοχή στην Εθνική είναι να τιμάς τη χώρα σου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πιτίνο σημείωσε: «Οταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού, δεν υπήρχαν “ανοιχτές” θέσεις εργασίας για εμένα ώστε να κοουτσάρω. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με μια αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω 12 παίκτες που θα καταβάλλουν προσπάθεια και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη».

Στην υπόθεση παρενέβη και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία για το καλό της Εθνικής. Βετεράνος και θρύλος της υδατοσφαίρισης, ο κ. Μαυρωτάς υπενθύμισε ότι το μοντέλο του προπονητή συλλόγου-εθνικού προπονητή υπάρχει εδώ και χρόνια στο πόλο με τον πετυχημένο Θοδωρή Βλάχο από τον Ολυμπιακό μάλιστα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...