437
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εφορμά προς το καλάθι των δύσμοιρων Τζαζ | Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Πενήντα πόντοι και παράσταση MVP από τον Γιάννη

Sportscaster Sportscaster 26 Νοεμβρίου 2019, 09:22
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εφορμά προς το καλάθι των δύσμοιρων Τζαζ
|Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Πενήντα πόντοι και παράσταση MVP από τον Γιάννη

Sportscaster Sportscaster 26 Νοεμβρίου 2019, 09:22

Στην όγδοη σερί νίκη των Μπακς στο NBA (122-118 τους Τζαζ) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σε μεγάλα κέφια. Οχι πως δεν εντυπωσιάζει σε κάθε του παιχνίδι, όμως αυτή τη φορά ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Πέτυχε 50 πόντους (13/19 βολές, 14/23 δίποντα, 3/8 τρίποντα), μάζεψε 14 ριμπάουντ, μοίρασε έξι ασίστ, είχε δύο κλεψίματα και κανένα λάθος(!), σε 39 λεπτά συμμετοχής. Η ιαχή «MVP, MVP» δεν έπαψε να δονεί το κατάμεστο γήπεδο του Μιλγουόκι, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι το one-man-show του έλληνα σούπερ-σταρ.

Εχει βάλει και περισσότερους πόντους σε ένα ματς: 52. Απέναντι στους Σίξερς, στις 18 του περασμένου Μαρτίου. Για μόλις τρεις πόντους δεν κατάφερε να κάνει νέο προσωπικό ρεκόρ. Αλλά αυτή του η εμφάνιση, τα ξημερώματα της Τρίτης, ήταν -συνολικά- μια από τις πιο εντυπωσιακές στη μέχρι τώρα καριέρα του. Εγινε ο τέταρτος παίκτης στα χρονικά του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ που σκοράρει 50 πόντους και, ταυτοχρόνως, κατεβάζει 10+ ριμπάουντ, αλλά και ολοκληρώνει ένα ματς με μηδέν λάθη. Οι προηγούμενοι ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Καρμέλο Αντονι και ο Μόουζες Μαλόουν.

Την ίδια στιγμή ο «Greek Freak» έφτασε τα 17 διαδοχικά double-double από την αρχή της εφετινής σεζόν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 16 που κατείχε ο Μαλόουν από το 1981 (με τη φανέλα των Ρόκετς). Την επίδοση αυτή την είχε ισοφαρίσει στο προηγούμενο παιχνίδι του, στο οποίο οι Μπακς νίκησαν 104-90 επί των Πίστονς στο Μιλγουόκι, με τον Αντετοκούνμπο να μετρά 28 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η εμφάνιση αυτή ήρθε σαν «απάντηση» του Γιάννη στις υπέροχες παραστάσεις που δίνει τον τελευταίο καιρό ο Λούκα Ντόντσιτς, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται εάν ο νεαρός Σλοβένος θα μπορούσε να απειλήσει τον «θρόνο» του και να αναδειχθεί σε MVP της κανονικής περιόδου. Πέρα από τους στατιστικούς δείκτες, ο ηγέτης των Μπακς έκανε «μαγικά» πράγματα στο παρκέ, αποδεικνύοντας ότι εφέτος θα είναι ακόμη καλύτερος από πέρυσι. Κόντά του, ο Μάθιους πέτυχε 19 πόντους. Για την ομάδα της Γιούτα, από την οποία απουσίασε για δεύτερο σερί ματς ο Ρούντι Γκομπέρ, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς πέτυχε 24 πόντους και ο Ντόνοβαν Μίτσελ 20.

Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος για τους Μπακς, καθώς στην αρχή οι Τζαζ τους βομβάρδιζαν με τρίποντα από την περιφέρεια. Αλλά ο Γιάννης άρχισε να ανεβάζει στροφές στην τρίτη περίοδο, και με 18 πόντους οδήγησε τα «Ελάφια» στην ανατροπή, με ένα επιμέρους σκορ 42-26. Η ομάδα της Γιούτα δεν τα παράτασε, ισοφάρισε σε 102-102 και ακολούθησε πραγματική μάχη, ώσπου ο Αντετοκούνμπο με δύο καρφώματα «καθάρισε» τον αγώνα, γράφοντας το 120-113. Πέτυχε τους οκτώ από τους δέκα τελευταίους πόντους του Μιλγουόκι, και το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 122-118.

Το Μιλγουόκι, με ρεκόρ 14-3, φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ανατολή. Οι Τζαζ έχουν 11 νίκες και έξι ήττες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...