288
O Ρικ Πιτίνο κατά την παρουσίασή του ως ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδος | INTIMESports

Ο Πιτίνο επιστρέφει στον Παναθηναϊκό – δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με την Εθνική;

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 15:04
O Ρικ Πιτίνο κατά την παρουσίασή του ως ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδος
|INTIMESports

Ο Πιτίνο επιστρέφει στον Παναθηναϊκό – δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με την Εθνική;

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 15:04

Ακριβώς πέντε μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό –είχε φύγει 21 Ιουνίου από τον σύλλογο στον οποίο πρόλαβε να αφήσει το προσωπικό του στίγμα παρά το ολιγόμηνο της εργασίας του– ο σπουδαίος Ρικ Πιτίνο επιστρέφει.

Αλλά αυτή η επιστροφή, όσο και αν χαροποιεί τους φίλους του «Τριφυλλιού», γεννά κάποια ερωτήματα.

Ως γνωστόν, η ασύμμετρη ως τώρα απόδοση των Πρασίνων σε Ελλάδα και Ευρώπη οδήγησε στην απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος είχε κληθεί να διαδεχθεί τον Αμερικανό και να διαχειριστεί ένα υλικό με περιορισμένο μπάτζετ, σε σχέση με τους άλλους κραταιούς συλλόγους της Euroleague.

Τώρα ο Πιτίνο θα πρέπει με αυτό το έμψυχο δυναμικό να κάνει ένα ακόμη θαύμα και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε διάκριση στη Euroleague, με πρώτο στόχο την πρόκριση στην οκτάδα, όπου είχε φτάσει και πέρυσι.

Θα τα καταφέρει ο 67χρονος γκουρού του κολεγιακού μπάσκετ ξανά; Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το πιστεύει και του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας.

Ενα άλλο όμως πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν μπορεί να συμβιβαστεί η ιδιότητα του κ. Πιτίνο ως ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδος με τη θέση του προπονητή του Παναθηναϊκού. Ακόμα και αν η πρώτη δουλειά του Αμειρκανού είναι με… σύμβαση έργου (θα οδηγήσει την Εθνική Ελλάδος στο Προολυμπιακό Τουρνουά και ας ελπίσουμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο), δεν παύει να είναι μια δουλειά στο ομοσπονδιακό συγκρότημα (εδώ).

Τυπικά δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ομως στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός είχε ασκήσει σφοδρή κριτική όταν, το 2008, ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης είχε αναλάβει και προπονητής του Ολυμπιακού. Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και πολύ να γκρινιάξει. Παίζει στην Α2 και δεν μπορεί να πει ότι ο Πιτίνο ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας θα επηρεάζει τους παίκτες του Ολυμπιακού στην Ελλάδα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...