409
Οι «Πολίτες» πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, τον Μάιο του 2019 | REUTERS

Επένδυση-ρεκόρ στην Μάντσεστερ Σίτι, έφτασε στα 4,7 δισ. ευρώ η αξία της

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 20:31
Οι «Πολίτες» πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, τον Μάιο του 2019
|REUTERS

Επένδυση-ρεκόρ στην Μάντσεστερ Σίτι, έφτασε στα 4,7 δισ. ευρώ η αξία της

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 20:31

Η επενδυτική εταιρεία Silver Lake αποφάσισε να πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 450 εκατ. ευρώ στην μητρική εταιρία της Μάντσεστερ Σίτι. Σε αυτή την συμφωνία, που αποτελεί ρεκόρ για τον χώρο του αθλητισμού, η αμερικανική εταιρία αγοράζει το 10% της City Football Group(CFG), φέρνοντας την αξία της τελευταίας στα 4,7 δισ. ευρώ.

Συγκριτικά, οι Μπρούκλιν Νετς έγιναν πρόσφατα η πιο ακριβή ομάδα στις ΗΠΑ, με την αξία τους να υπολογίζεται στα 2,1 δισ. ευρώ.

Μετά την συμφωνία, ο πρόεδρος του ομίλου της Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπαράκ, είπε στους Financial Times: «Εμείς και η Silver Lake πιστεύουμε πως οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται με την σύγκλιση της ψυχαγωγίας, των σπορ και της τεχνολογίας μπορούν να οδηγήσουν την CFG σε μακροχρόνια εξέλιξη και σε νέες πηγές εσόδων.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Silver Lake, Έγκορ Ντερμπάν (δεξιά) με τον Καλντούν Αλ Μουμπαράκ (αριστερά), στις εξέδρες του Etihad, το προηγούμενο Σάββατο (Reuters)

Από τη μεριά της, η Silver Lake δήλωσε πως η επένδυση της «θα βοηθήσει την CFG στην επόμενη φάση της εξέλιξης της στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των σπορ και της ψυχαγωγίας».

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η Σίτι ανακοίνωσε κέρδη 626 εκατ. ευρώ για το 2019, συνεχίζοντας την παράδοση που κρατά από το 2009 και την θέλει να αυξάνει τα κέρδη της κάθε χρόνο.

Όπως όλα δείχνουν, τα κέρδη των «Πολιτών» θα συνεχίσουν να αυξάνονται, καθώς προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πρόκειται να εισπράξουν άλλα 52 εκατ. ευρώ από την Puma, που θα επιμεληθεί τις εμφανίσεις τους. Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι φτάνει όλο και πιο κοντά στο να εκθρονίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πρωτοκαθεδρία της ως η πιο πλούσια ομάδα στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο ειδικός στις επενδύσεις, Γουίλ Γουόκερ-Αρνοτ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC είπε: «Η Silver Lake είναι μια αμερικανική επενδυτική εταιρεία που είναι γνωστή για τις επενδύσεις της στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά πρόσφατα έχει δείξει ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αθλημάτων και έχει επενδύσει στο UFC».

Ο Γουόκερ-Αρνοτ υποθέτει πως τα πλουσιοπάροχα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μάντσεστερ Σίτι κέντρισαν το ενδιαφέρον της Silver Lake, όμως υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που περιπλέκει την συμφωνία.

«Η Μάντσεστερ Σίτι διερευνάται από την UΕFΑ για πιθανές παραβιάσεις του οικονομικού fair play, οπότε προφανώς η Silver Lake παρακολουθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.»

Οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν υποβάλει έφεση στο CAS, με σκοπό να σταματήσουν την έρευνα της UEFA, η οποία όμως απορρίφθηκε, με την πιθανότητα του αποκλεισμού από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ να φαίνεται στον ορίζοντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...