270
Ο 32χρονος Γιάιρ Νετανιάχου δουλεύει για λογαριασμό του μπαμπά του στην προπαγάνδα μέσω social media | web

Ντόλτσε βίτα στο Μαϊάμι για τον μεγάλο γιο του Νετανιάχου

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2023, 16:56
Ο 32χρονος Γιάιρ Νετανιάχου δουλεύει για λογαριασμό του μπαμπά του στην προπαγάνδα μέσω social media
|web

Ντόλτσε βίτα στο Μαϊάμι για τον μεγάλο γιο του Νετανιάχου

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2023, 16:56

Ενας από τους γιους του Νετανιάχου, ο 32χρονος Γιάιρ, δεν βρίσκεται στα πολεμικά μέτωπα της Γάζας, όπως θα περίμενε κάποιος αφελής, αλλά στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Είναι ο πρωτότοκος γιος του μακροβιότερου πρωθυπουργού στην ιστορία του Ισραήλ και ο μπαμπάς του δεν τον έχει για σκότωμα, αλλά για άλλη δουλειά: του έχει αναθέσει την προπαγάνδιση της πατρικής πολιτικής στα ψηφιακά μέσα – ζαχαρένια δουλειά. Και με αυτά τα πράγματα καταγίνεται το παιδί, ακόμη και αυτές τις ημέρες του πολέμου στη Γάζα.

Ο Γιάιρ έφυγε από την πατρική εστία στην Ιερουσαλήμ πριν από το εφετινό καλοκαίρι. Τον Αύγουστο τον φιλοξένησε στο Πουέρτο Ρίκο κάποιος δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων, ενώ τώρα περνάει τον πόλεμο αβρόχοις ποσί, στη λιακάδα της Φλόριντα.

Η Corriere della Sera έγραψε ότι και από τόσο μεγάλη απόσταση εξακολουθεί να βάζει πλάτη για τις πολιτικές του μπαμπά του. Δεν δουλεύει στα γνωστά social media, στο X, στο Instagram κ.λπ., αλλά στο Telegram. Χρησιμοποιεί το προφίλ του για να βγάλει λάδι τον μπαμπά του και πρωθυπουργό όσον αφορά την ευθύνη για το κενό ασφαλείας στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου.

Προ καιρού, όταν ο Νετανιάχου είχε εισαγάγει τις γνωστές αντιδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, ο Γιάιρ είχε διακινήσει μηνύματα με τα οποία κατηγορούσε τις ΗΠΑ για υποκίνηση του κύματος διαδηλώσεων που συγκλόνισαν το Ισραήλ.

Ο Γιάιρ έχει επιτεθεί προσωπικά και στον αντίπαλο του Νετανιάχου, τον Μπένι Γκαντζ, όταν αυτός ήταν στην αντιπολίτευση. Οπως έγραψε το ιταλικό μέσο, ο γιος Νετανιάχου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τι άλλο κάνει στις ΗΠΑ ο Γιάιρ; Λέγεται ότι ζήτησε βίζα εργασίας εκεί, όμως φοβάται ότι θα απορριφθεί εξαιτίας των επιθέσεών του στο αμερικανικό κράτος για την ιστορία των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...