343
Καρέ από βίντεο που δημοσιοποίησε ο ισραηλινός στρατός και φέρεται να δείχνει ένοπλους της Χαμάς έξω από το νοσοκομείο Αλ Κουντς της πόλης της Γάζας | IDF

IDF: Νέο βίντεο δείχνει τρομοκράτες της Χαμάς να ανοίγουν πυρ από νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 17:11
Καρέ από βίντεο που δημοσιοποίησε ο ισραηλινός στρατός και φέρεται να δείχνει ένοπλους της Χαμάς έξω από το νοσοκομείο Αλ Κουντς της πόλης της Γάζας
|IDF

IDF: Νέο βίντεο δείχνει τρομοκράτες της Χαμάς να ανοίγουν πυρ από νοσοκομείο

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 17:11

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ισχυρίστηκαν τη Δευτέρα, 38η ημέρα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, ότι εξουδετέρωσαν έναν «τρομοκρατικό πυρήνα» που «άνοιξε πυρ κατά των ισραηλινών στρατιωτών από το νοσοκομείο Αλ Κουντς», το δεύτερο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις IDF, οι τρομοκράτες είχαν ανοίξει πυρ εναντίον των στρατευμάτων της 188 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με ελαφρά όπλα και αντιαρματικά ρουκετοβόλα (RPG), «έχοντας κρυφτεί πίσω από μια ομάδα πολιτών που βρισκόταν στην είσοδο του νοσοκομείου».

Ο ισραηλινός στρατός, τον οποίο υποστήριξε και η πολεμική αεοροπορία του Ισραήλ, απάντησε στα πυρά των ενόπλων της Χαμάς, σκοτώνοντας 21 από αυτούς, όπως ανακοινώθηκε.

Κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε, ωστόσο ένα άρμα μάχης υπέστη ζημιά από ρουκέτα των εχθρών, προσέθεσαν οι IDF.

Εν μέσω της ανταλλαγής πυρών, άμαχοι εθεάθησαν να φεύγουν από το νοσοκομείο, γεγονός που εκμεταλεύτηκαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι εξήλθαν από παρακείμενα κτίρια και κρύφτηκαν ανάμεσα στους πολίτες, προκειμένου να επιτεθούν εκ νέου στις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Αφού εκτόξευσαν και νέες ρουκέτες εναντίον των στρατευμάτων, οι ένοπλοι της Χαμάς διέφυγαν επιστρέφοντας στο νοσοκομείο, υποστήριξαν οι IDF.

Οπως τονίστηκε στην ανακοίνωση των Ισραηλινών, «το περιστατικό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της συνεχιζόμενης κατάχρησης πολιτικών δομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, από τη Χαμάς, για να πραγματοποιήσει επιθέσεις».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε πλάνα από τις συγκρούσεις που φέρονται να έλαβαν χώρα έξω και γύρω από το νοσοκομείο Αλ Κουντς:

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένως την τρομοκρατική οργάνωση που ασκεί την εξουσία στη Γάζα ότι χρησιμοποιεί τους άμαχους παλαιστίνιους ως «ανθρώπινες ασπίδες», όπως και ότι χρησιμοποιεί πολιτικές δομές, μεταξύ των οποίων και τα νοσοκομεία του παράκτιου θύλακα, ως επιχειρησιακά κέντρα. Μάλιστα οι IDF υποστήριξαν πρόσφατα ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το αλ Σίφα, βρίσκεται πάνω από το υπόγειο αρχηγείο της Χαμάς.

Την Κυριακή οι ΗΠΑ δήλωσαν πως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των Ισραηλινών για χρήση νοσοκομείων ως στρατιωτικές βάσεις, μιλώντας για «παραβίαση των κανόνων του πολέμου» από τη Χαμάς, εν μέσω των ολοένα και περισσότερων αναφορών για μάχες γύρω από τα νοσηλευτικά ιδρύματα στον θύλακα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...