212
Ο Νιλ Γιανγκ σε πρόσφατη συναυλία του | Wikipedia

Νιλ Γιανγκ εναντίον Τραμπ για χρήση τραγουδιών του σε ομιλία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 17:22
Ο Νιλ Γιανγκ σε πρόσφατη συναυλία του
|Wikipedia

Νιλ Γιανγκ εναντίον Τραμπ για χρήση τραγουδιών του σε ομιλία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 17:22

Δεν έφταναν οι ακροδεξιές κορόνες που πέταξε μπροστά σε 7.500 οπαδούς στο όρος Ράσμορ με αφορμή την επέτειο της 4η Ιουλίου – Ημέρα Ανεξαρτησίας για τους Αμερικανούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έντυσε την ομιλία του – η οποία πήρε προεκλογικό χαρακτήρα – με τραγούδια του Νιλ Γιανγκ.

Ο σπουδαίος καναδός τραγουδοποιός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που ενεπλάκησαν δυο τραγούδια του (τα «Rockin’ In The Free World» και «Like a Hurricane») στην εμπρηστική ομιλία του αμερικανού προέδρου στη Νότια Ντακότα, όπου έκανε λόγο για «φασισμό των ακροαριστερών».

Ο Γιανγκ άδραξε την ευκαιρία να δηλώσει – ως υποστηρικτής των δικαιωμάτων των αμερικανών ιθαγενών: «Στηρίζω τους Λακότα Σιού – ιθαγενείς της περιοχής – και δηλώνω την αντίθεσή μου με τη χρήση των τραγουδιών μου από τον Τραμπ. Η γη γύρω από το όρος Ράσμορ είναι ιερή για αυτούς που την κατοικούν πολύ προτού οι υποψήφιοι ανακαλύψουν τα κοιτάσματα χρυσού».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ διαδηλωτές μπλόκαραν τους δρόμους κρατώντας πανό που έγραφαν «Παραβιάζετε τη γη μας».

Ο αρχηγός μάλιστα της φυλής των Σιού δήλωσε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ότι η γη τους δεν παραχωρήθηκε ποτέ νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείας. «Τα εδάφη που επισκέπτεται ο Τραμπ ανήκουν στη μεγάλη φυλή των Σιού και πρέπει να του πούμε ότι δεν έχει άδεια να επισκεφθεί την περιοχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...