397
Μια ευτυχισμένη φαμίλια. Ο Κάρολος, πρίγκιπας ετών 70, με τη δεύτερη σύζυγο, τα παιδιά από τον πρώτο γάμο και τα εγγόνια του | Chris Jackson/Getty Images/Clarence House/Handout via REUTERS

Πρίγκιπας ετών 70: Ο Κάρολος, η διαδοχή και ένας μουσακάς με πέρδικα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 09:44
Μια ευτυχισμένη φαμίλια. Ο Κάρολος, πρίγκιπας ετών 70, με τη δεύτερη σύζυγο, τα παιδιά από τον πρώτο γάμο και τα εγγόνια του
|Chris Jackson/Getty Images/Clarence House/Handout via REUTERS

Πρίγκιπας ετών 70: Ο Κάρολος, η διαδοχή και ένας μουσακάς με πέρδικα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 09:44

«Εφτασα τα 70, με όλες τις πληγές που αυτό συνεπάγεται». Ετσι περιγράφει, με μια τυπική βρετανική αμεσότητα, ο πρίγκιπας Κάρολος τα γενέθλιά του Τετάρτη, τα οποία τον βάζουν σε μια νέα δεκαετία της ζωής του, την όγδοη. Πρίγκιπας ετών 70 ακούγεται ούτως ή άλλως παράδοξο αλλά η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει τον θρόνο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση ο Κάρολος, που γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948, μοιάζει να αντέχει αυτές τις πληγές.

Την ημέρα των γενεθλίων του ο Κάρολος θα την εορτάσει με ένα γεύμα στο Μπάκιγχαμ, στο οποίο θα παραβρεθεί και η μητέρα του, καθώς και η οικογένεια του αλλά και μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων. Το απόγευμα θα παραθέσει τσάι με άλλους 70 ανθρώπους που έχουν μπει και αυτοί στα 70.

Τα γενέθλια του διαδόχου του βρετανικού θρόνου έγιναν μια αφορμή να μάθουμε κάποια πράγματα για την καθημερινότητα και τις μικρές συνήθειές του, αλλά και να τον δούμε με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του σε μια νέα οικογενειακή φωτογραφία που δημοσιοποίησε το παλάτι.

H φαμίλια του Καρόλου. Στα πόδια του παππού ο εγγονός του πρίγκιπας Γεώργιος, πλάι στην Καμίλα, η πριγκίπισσα Σάρλοτ. Από επάνω η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ, έχοντας αγκαλιά τον πρίγκιπα Λούις και δίπλα της ο πρίγκιπας Ουίλιαμ -δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο αδελφός του Χάρι, δούκας του Σάσεξ και η σύζυγός του Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ (Chris Jackson/Getty Images/Clarence House/Handout via REUTERS)

Μαθαίνουμε, λοιπόν, όπως τα μεταφέρει ο Guardian, ότι του αρέσει να μιλά στις γαλοπούλες που εκτρέφει – που μάλιστα προέρχονται από σπάνια ράτσα – αλλά και να δίνει ονόματα στους κόκκινους σκίουρους που ζουν στο κτήμα του στη Σκωτία.

Ο Κάρολος κυνηγά από εδώ και από εκεί τα σκιουράκια, αλλά αν κάθεται κάπου ήρεμος, κάθονται και αυτά γύρω του, είπε στο περιοδικό Country Life («Ζωή στην επαρχία»).

Του αρέσουν εξάλλου οι δραστηριότητες της αγροτικής και κτηνοτροφικής ζωής, όπως η παραγωγή τυριού, το ψάρεμα με καλάμι και η ανθοκομία.

Ενα από τα αγαπημένα του πιάτα είναι η πίτα με φασιανό ενώ έχει φτιάξει και ένα είδος μουσακά με πέρδικα! (Οι ελληνικές ρίζες…)

Γράφοντας στο περιοδικό, ο Κάρολος δείχνει την οικολογική πλευρά του, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. «Ισως είμαστε η τελευταία γενιά που θα είμαστε αρκετά τυχεροί να βιώσουμε τους θαυμάσιους ανθρώπους και τις δραστηριότητες της επαρχίας», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...