300
O Kυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται για τη συνέντευξη Τύπου στο «Βελλίδειο» | SOOC

Μητσοτάκης: Φασιστικό είναι αυτό που κάνει ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 19:18
O Kυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται για τη συνέντευξη Τύπου στο «Βελλίδειο»
|SOOC

Μητσοτάκης: Φασιστικό είναι αυτό που κάνει ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 19:18

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής -και συντάκτης του πορίσματος της επιστημονικής έρευνας για την πολύνεκρη τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι- Κώστας Συνολάκης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Λόγω της έκθεσης, ο καθηγητής «δέχτηκε χυδαίες επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη, προεξέχοντος του συνηθισμένου υπόπτου, του κ. Πολάκη, όχι για αυτά τα οποία είπε, αλλά για το ποιος είναι», σημείωσε στη συγκεριμένη αναφορά του ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας για το λεγόμενο «πιτ μπουλ» της κυβέρνησης:

«Και επειδή πολλή κουβέντα γίνεται -ξέρετε, ακούω ότι είμαστε, λέει, ακροδεξιοί- αυτό το οποίο έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη, δεν είναι ακροδεξιό, είναι φασιστικό. Αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, όταν σημείωναν πόρτες κάποιοι για να δώσουν το στίγμα ποιοι πρέπει να πάνε και να τραμπουκίσουν την επόμενη μέρα».

Η ουσία είναι, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ότι «αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Το πόσες δεν το ξέρουμε. Θα είχαν σωθεί όμως ανθρώπινες ζωές. Και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα επιστημονικά στοιχεία τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

Ανάμεσα στις 47 ερωτήσεις που του έγιναν, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και εκείνες για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε συγκεκριμένα κατά πόσο υπεισέρχεται το προσωπικό στοιχείο στις αντιδράσεις του για τις άδειες που χορηγούνται στον καταδικασθέντα τρομοκράτη της «17Ν».

«Δεν είναι μόνο ο κ. Κουφοντίνας», απάντησε κοφτά ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε πως «την επόμενη μέρα, το καθεστώς αδειών για ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι πολλές φορές σε ισόβια, θα αλλάξει». «Ναι, δεν μπορεί να βγαίνει όποτε θέλει ο κάθε κ. Κουφοντίνας από τις φυλακές», ξεκαθάρισε χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τον εκτελεστή της «17Ν» ως «de facto καθοδηγητή μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...