498
Σε έντονα ειρωνικό τόνο η ανακοίνωση του Μαξίμου για την εμφάνιση Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ | INTIMEnews

Ειρωνείες από Μαξίμου: Ετοιμη η καμπάνια μας για τις εκλογές χάρη στον κ. Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 17:41
Σε έντονα ειρωνικό τόνο η ανακοίνωση του Μαξίμου για την εμφάνιση Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
|INTIMEnews

Ειρωνείες από Μαξίμου: Ετοιμη η καμπάνια μας για τις εκλογές χάρη στον κ. Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 17:41

Σε εξόχως ειρωνικό τόνο ήρθε η αντίδραση του Μαξίμου για όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η  παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. «Να βλέπουν οι πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι τον κ. Μητσοτάκη και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει».

Πια αναλυτικά, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΝΔ ομολόγησε από μόνος του ότι :

  • Σκοπεύει να  προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.
  • Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
  • Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.
  • Σκοπεύει να εφαρμόσει τη  μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.
  • Σκοπεύει να  αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.
  • Δεν σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.
  • Δεν σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα.
  • Τέλος, φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του.

Σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο λόγω του «τζάμπα μάγκα» που είπε για τον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της ΝΔ, στην αναφορά του για τη συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε η απάντηση από τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Ο τζάμπα μάγκας, Κυριάκο, είσαι εσύ που παραχωρείς αμαχητί τη Μακεδονία στα Σκόπια», αλλά «δεν θα σε αφήσουμε», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Τοσουνίδης.

ΚΙΝΑΛ: Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές

«Ούτε σήμερα ακούσαμε κάποια αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στα θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης -έννοιες κρίσιμες για τον λαό μας, αλλά ξένες με το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ», σχολίασε από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής για να συμπληρώσει:

«Θυμήθηκε όμως να επαναλάβει τις θέσεις που είχε εκφράσει στον ΣΕΒ, αμφισβητώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις».

«Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είναι ώρα για προοδευτικές λύσεις για την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτές που μόνο η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τη σημερινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη.