360
Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου εξέρχεται του υπουργικού συμβουλίου. Ηδη από ό,τι φαίνεται, έχει μπει στο συριζαϊκό αφήγημα για την αναγκαιότητα ενός υπερτροφικού Δημοσίου | INTIMEnews

«Μαθαίνει γρήγορα» (και) η Ξενογιαννακοπούλου: «Ανακριβή» τα στοιχεία περί κομματικών προσλήψεων

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 16:17
Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου εξέρχεται του υπουργικού συμβουλίου. Ηδη από ό,τι φαίνεται, έχει μπει στο συριζαϊκό αφήγημα για την αναγκαιότητα ενός υπερτροφικού Δημοσίου
|INTIMEnews

«Μαθαίνει γρήγορα» (και) η Ξενογιαννακοπούλου: «Ανακριβή» τα στοιχεία περί κομματικών προσλήψεων

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 16:17

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των πάσης φύσεως δημοσίων υπαλλήλων (ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες), η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έρχεται να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των στοιχείων για τη διόγκωση του πελατειακού κράτους και τις αθρόες κομματικές προσλήψεις.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαιώνει μάλιστα ότι με βάση την αναλογία 1 προς 1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), το 2019 αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ όπως λέει, αν εφαρμοζόταν η πρόταση της ΝΔ για αναλογία 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), τότε ο αντίστοιχος αριθμός θα περιοριζόταν στις 1.581 θέσεις.

Παρά τα στοιχεία που δείχνουν σταθερή (και εσχάτως προεκλογική) αύξηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επικαλείται δικά της στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2018 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων, έχει μειωθεί!

Υπόσχεται μάλιστα και νέες προσλήψεις μονίμων, καθώς όπως εξηγεί επιδίωξη της κυβέρνησης είναι σταδιακά να μειώνεται ο αριθμός των συμβασιούχων, για τους οποίους στις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα προσμετράται η εμπειρία τους.

Αντίθετα, υποστηρίζει η αρμόδια υπουργός, «εάν εφαρμοζόταν η πρόταση 1 προς 5 της ΝΔ, η οποία παραπέμπει στη σκληρή μνημονιακή περίοδο, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν μόνο 1.581 θέσεις την επόμενη χρονιά, οι οποίες οριακά θα κάλυπταν τις ανελαστικές ανάγκες που αφορούν στις στρατιωτικές σχολές, στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας κλπ.

«Επομένως, τα στελέχη της ΝΔ παραπλανούν τους πολίτες όταν διαβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο πλαισιο αυτό η κυρία Ξενογιαννακοπούλου καλεί τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει «πώς θα καλύψει τις ανάγκες της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του κοινωνικού κράτους μειώνοντας δραστικά τις προσλήψεις και απολύοντας τους συμβασιούχους».

Παραλείπει ωστόσο να τοποθετηθεί στο ερώτημα αν η διαρκής ανανέωση των συμβάσεων τους (ανεξαρτήτως καθηκόντων) αποτελεί ουσιαστικά έναν τρόπο προσλήψεων στο Δημόσιο από το παράθυρο (το οποίο εν τω μεταξύ μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σαν έτοιμη από καιρό η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι εδώ για να υπηρετήσει με συνέπεια -όπως προκύπτει από τα λεγόμενά της- το συριζαϊκό αφήγημα για το πόσο αναγκαίος είναι ένας υπερτροφικός δημόσιος τομέας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...