808
Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη συγκέντρωση φίλων του κόμματος στη Δροσιά | INTIMEnews

Μητσοτάκης: Να βάλουμε ανάχωμα σε όσους καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 15:34
Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη συγκέντρωση φίλων του κόμματος στη Δροσιά
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: Να βάλουμε ανάχωμα σε όσους καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 15:34

Να μπει ανάχωμα «σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται την χριστιανική πίστη», ζήτησε από τη Δροσιά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την ηχηρή απάντηση του Αρχιεπισκόπου σε φωνές όπως του Κυριάκου Βελόπουλου που επιχειρούν εσχάτως να εργαλειοποιήσουν πολιτικά ακόμη και ζητήματα πίστης.

«Λες και κάποιοι είναι περισσότερο Χριστιανοί από κάποιους άλλους. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα που διχάζουν τους Ελληνες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εδικά σε μια συγκυρία που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά δεν είμαστε εχθροί. Μπορεί να διαφωνούμε αλλά ούτε θα βριζόμαστε, ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια», παρατήρησε με αφορμή και τις πρόσφατες θλιβερές εικόνες στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών είπε: «Το τι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει σημασία του τι συμβαίνει στη χώρα μας. Η χώρα έχει βγει πολύ ωφελημένη. Ειδικά τα πέντε αυτά χρόνια διεκδικήσαμε πολιτικές για όλους Έλληνες. ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση έχει αποτύπωμα στο προσφυγικό, είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που το διαχειριστήκαμε με αποτελεσματικότητα, διότι φυλάξαμε τα σύνορά μας. Καταφέραμε όποτε χρειάζεται να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία για μείωση ροών» και συμπλήρωσε: «Δεν έγιναν τυχαία, επειδή η κυβέρνηση έχτισε την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη, δεν είμαστε πια μαύρο πρόβατο. Αν σκεφτείτε πόσο πολύπλοκο είναι το γεωπολιτικό περιβάλλον, όσο πιο ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα να διεκδικήσουμε περισσότερα για την πατρίδα μας».

Ειρωνείες και ευθεία επίθεση σε Ιερώνυμο από Ελληνική Λύση

Αντιπαράθεση για το θέμα υπήρξε νωρίτερα και στη Βουλή. μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, Θάνου Πλεύρη, και Κωνσταντίνου Χήτα, αντίστοιχα.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Πλεύρης εξήρε τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο θέμα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, για τις «προκλητικές δηλώσεις του» από την Βουλή, κατηγορώντας τον ότι “χαϊδεύει” αυτούς που προβαίνουν σε προπηλακισμούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Χήτας  δεν δίστασε να κατηγορήσει τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι ανέλαβε ρόλο εκπροσώπου της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε αυτό που είπαμε όλοι από τη Βουλή. Ότι δεν μπορεί κανένας πρόεδρος κόμματος να λέει ποιος θα πάει και ποιός δεν θα πάει στην εκκλησία», του απάντησε τότε ο κ. Πλεύρης, για να συμπληρώσει αναφορικά με το «ιερό κήρυγμα» του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης προ ημερών από το βήμα της Βουλή:

«Αυτό που έκανε ο Κ. Βελόπουλος, μετά μάλιστα το τραγικό συμβάν στη Βουλή, που όλοι καταδικάσαμε, είναι άκρως προκλητικό. Κανένας βουλευτής, ό,τι και να έχει ψηφίσει, δεν θα δώσει λογαριασμό στον Βελόπουλο ή σε οποιοδήποτε άλλον αν θα θρησκεύεται ή όχι. Και κανένας πρόεδρος κόμματος δεν μπορεί να λέει ότι αφού ψήφισε κάποιος με αυτόν τον τρόπο που είναι αντιχριαστιανικός δεν μπορεί να πάει στην εκκλησία. Δηλαδή στην εκκλησία τον ρωτάνε τον κάθε πιστό αν έχει π.χ. εξωγαμική σχέση ή μια γυναίκα αν έχει κάνει διακοπή κύησης για να μπει στην εκκλησία; Τι είναι αυτά που ακούμε;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε μάλιστα τον κ. Βελόπουλο, να «πάρει πίσω» τη δήλωσή του παρότι, όπως είπε, προσπαθεί τώρα να την διορθώσει. «Δεν μπορεί κανείς να χαϊδέψει αυτούς που θα πάνε να προπηλακίσουν άτομα τα οποία θα πάνε στην εκκλησία», υπογράμμισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ άσκησε κριτική και στους βουλευτές που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αρνητική τους ψήφο στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων για να κερδίσουν ψήφους.

«Αυτό θα είναι άθλιο από την πλευρά τους, διότι όποιος τοποθετήθηκε ή θετικά ή αρνητικά, τοποθετήθηκε με βάση τη συνείδησή του. Αν αυτή τη συνείδηση πάει να την κάνει εμπόρευμα για να κερδίσει ψήφους απέχει παρασάγγας από τις αρχές του Χριστιανισμού», παρατήρησε ο κ. Πλεύρης και κατέληξε με την επισήμανση πως  είναι πολύ σημαντικό που ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα έκλεισε αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, σχολίασε σε εξόχως ειρωνικό τόνο πώς όταν  διάβασαν στο κόμμα τη δήλωση Ιερώνυμου από το Δήλεσι, θεώρησαν ότι την είχε κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.  Μετά όμως,  με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έκανε τη δήλωση αυτή, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο Διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για την παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας – ο οποίος είπε “όσοι πάτε για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκκλησίες” και ήταν μια παραίνεση μην πηγαίνετε, αν θέλετε. Αυτό μας ξεπερνάει και μας λυπεί πάρα πολύ. Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια δήλωση δεν θα την έκανε ποτέ ο Μακαριστός Χριστόδουλος. Το κάνει στις υπηρεσίες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος προεκλογικά αναλαμβάνει κι έναν άλλο ρόλο. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνουμε εμείς και μας λυπεί πάρα πολύ. Με όλο τον σεβασμό στον θεσμό, θα πρέπει να στέκεται και στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ο Αρχιεπίσκοπος», κατέληξε ο κ. Χήτας στο δριμύ κατηγορώ του προς το πρόσωπο του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...