389
Καμμένος και Παπαχριστόπουλος μαζί στους ΑΝΕΛ. Για πόσο ακόμα; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Μήνυμα Παπαχριστόπουλου σε Καμμένο: Αν με διαγράψεις δεν παραδίδω την έδρα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 10:30
Καμμένος και Παπαχριστόπουλος μαζί στους ΑΝΕΛ. Για πόσο ακόμα;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Μήνυμα Παπαχριστόπουλου σε Καμμένο: Αν με διαγράψεις δεν παραδίδω την έδρα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 10:30

Το σκηνικό διάλυσης των ΑΝΕΛ με φόντο τη στάση των βουλευτών και υπουργών του κόμματος απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν κρύφτηκε ούτε εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξ. Ελλήνων, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έστειλε σαφή προειδοποίηση προς τον αρχηγό του κόμματος και υπουργό Αμυνας.

Mιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα παραδώσει την έδρα του μόνο αν είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και προειδοποίησε τον Πάνο Καμμένο ότι στην περίπτωση που κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, του ζητήσει να την παραδώσει, δεν θα το κάνει.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων «αν σας διώξει, σας διαγράψει, ο Καμμένος σήμερα, όταν θα κληθείτε να πάρετε θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα παραδώσετε την έδρα σας;», ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε ευθέως ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του και ότι θα το κάνει μόνο «όταν θα εκλειψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος πάντως, βουλευτής Β’ Αθηνών, διευκρίνισε ότι ως τώρα ο κ. Καμμένος δεν του έχει ζητήσει ποτέ να παραδώσει την έδρα του.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε το γνωστό: ότι εφόσον φύγει από τους ΑΝΕΛ θα είναι ελεύθερος πολίτης για να πάει σπίτι του ή για να κάνει διακοπές.

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται σε δεινή θέση και ουσιαστικά χωρίς κόμμα. Από τους επτά βουλευτές του, ελέγχει μόνο δύο (τον Κώστα Κατσίκη και τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά) καθώς και τον εαυτό του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία θεωρεί καταστροφική. Οι άλλοι τέσσερις (Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης, Ελενα Κουντουρά και ο κ. Παπαχριστόπουλος) είτε δεν έχουν πάρει θέση, είτε έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα την ψηφίσουν. Χαρακτηριστικό ότι η κυρία Κουντουρά που είναι υπουργός Τουρισμού και ο κ. Κοκκαλης που έχει και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεμήνυσαν ότι δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Ανάλογη στάση έχουν και άλλα δύο μέλη του Υπουργικού που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ αν και δεν είναι βουλευτές. Η υφ. Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελλώνη είπε ότι δεν θα πάει καν στην συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ έχει εδώ και καιρό διαχωρίσει τη θέση του και ρεπορτάζ τον θέλουν να διαπραγματεύεται την κάθοδό του στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα από τα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...