299
Αποψη της πόλης των Τρικάλων | Wikipedia

Μίνι lockdown λόγω Covid-19 και στα Τρίκαλα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 18:37
Αποψη της πόλης των Τρικάλων
|Wikipedia

Μίνι lockdown λόγω Covid-19 και στα Τρίκαλα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 18:37

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Τρίκαλα, αποφασίστηκε για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας να ληφθούν περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτi, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 το πρωί έως Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το πρωί.

Αυξάνονται οι καλεσμένοι με… κορονοϊό από τον γάμο στα Τρίκαλα

Ενώ ανακοινώθηκαν τα πρόσθετα μέτρα στην περιοχή των Τρικάλων, ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία με τα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Trikala Voice, από τον γάμο που προέκυψαν επτά κρούσματα στις αρχές της εβδομάδας, επιβεβαιώθηκαν σήμερα και νέα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για οκτώ νέα κρούσματα που προέρχονται από τον συγκεκριμένο γάμο

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από την περιφέρεια Θεσσαλίας, οκτώ κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε κοινωνική εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και προέκυψαν πέντε κατόπιν ιχνηλατήσεως, ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων και δύο κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...