235
|

Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 18:19

Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 18:19

Η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού και η πίεση στο σύστημα Υγείας υποχρέωσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει την Παρασκευή επιπλέον μέτρα, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού σε ανοιχτούς χώρους, τα οποία παρατηρούνται κυρίως σε νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε πλατείες.

Ετσι, κλείνουν από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί όλα τα καταστήματα λιανικής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και φυσικά οι κάβες, ώστε να μην μπορούν οι νέοι να προμηθευτούν αλκοόλ μετά το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα μπαρ, και ακολούθως να συγκεντρώνονται στις πλατείες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ’ όλους. Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στην Αττική», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Το μέτρο θα ισχύσει από το Σάββατο στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον επεσήμανε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 5.00 το πρωί, ανοίγοντας το παράθυρο του ωραρίου τους κατά δύο ώρες, καθώς μέχρι σήμερα άνοιγαν στις 7.00 το πρωί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...