236
Η Μίνα Γκάγκα σε πρόσφατη παρουσία της σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αν. υπουργός Υγείας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα νοσοκομεία | INTIMENEWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μίνα Γκάγκα: Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 19:00
Η Μίνα Γκάγκα σε πρόσφατη παρουσία της σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αν. υπουργός Υγείας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα νοσοκομεία
|INTIMENEWS/ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μίνα Γκάγκα: Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2023, 19:00

Σε μια αξιοπρόσεκτη, αν όχι ακατανόητη, δήλωση-θέση προχώρησε την Πέμπτη η αν. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία βρέθηκε από πολύ νωρίς στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών —πρώτα στη Θεσσαλονίκη, όπου διεκομίσθησαν οι ελαφρά τραυματίες, έπειτα στην Κατερίνη και τελικά στη Λάρισα, όπου εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας με γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους.

Η κυρία Γκάγκα μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, περιέγραψε την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών: είπε ότι γίνεται μόνο μέσω DNA, καθώς έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

«Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι τρομερό αυτό που περνούν. Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Θέλουμε να αποφύγουμε… Αν έχουμε έναν νεκρό… Είναι καλό να θυμόμαστε τους νεκρούς καλά και δυνατούς» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Κατά τα άλλα, για τους τραυματίες, η λυρία Γκάγκα δήλωσε ότι οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση, δέκα έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα και έξι είναι σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στις έκτακτες αιμοδοσίες για τους τραυματίες και εγκαυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...