673
Ο Ντι Κάπριο ως «Ρικ Ντάλτον» στην νέα ταινία του Ταραντίνο | Sony Pictures Entertainment

Μια φορά και έναν καιρό ο… Λεονάρντο ντι Κάπριο

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 19:31
Ο Ντι Κάπριο ως «Ρικ Ντάλτον» στην νέα ταινία του Ταραντίνο
|Sony Pictures Entertainment

Μια φορά και έναν καιρό ο… Λεονάρντο ντι Κάπριο

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 19:31

Πώς είναι να μετατρέπεσαι, μέσα σε μια δεκαπενταετία από το πιο… καυτό babyface του Χόλιγουντ στον πιο ταλαντούχο ηθοποιό της γενιάς σου;

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο έχει κάνει αυτήν ακριβώς την διαδρομή, από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας μέχρι σήμερα, όταν από εφηβικό είδωλο «αβγάτισε» το υποκριτικό του ταλέντο και με προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα κατάφερε να γίνει ο αγαπημένος ηθοποιός του Κουέντιν Ταραντίνο και του Μάρτιν Σκορσέζε.

Εντάξει, του έχει μείνει κάπως αυτό το babyface, αλλά πλέον το πρόσωπο του έχει την τραχιά όψη του 44χρονου μεσήλικα και όχι του 22χρονου «Τζακ Ντόσον» στον «Τιτανικό».

Ο ηθοποιός συμμετέχει στην νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» (προβάλλεται στα ελληνικά σινεμά από τις 22 Αυγούστου) και εκτός από το να την χαρακτηρίζει ως «εμπειρία ζωής», δίνει τις δικές του συμβουλές στην καινούργια γενιά πρωταγωνιστών –φτάσαμε, βλέπετε, στο σημείο να νιώθει και ο Ντι Κάπριο βετεράνος!

Το «Once Upon a Time in Hollywood» ταξιδεύει στο Λος Αντζελες του 1969, όπου όλα αλλάζουν, όταν ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ροκ Ντάλτον (ο χαρακτήρας του Ντι Κάπριο) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (ο Μπραντ Πιτ) βρίσκονται σε μια βιομηχανία που δεν μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν.

«Η ταινία του Κουέντιν αποτελεί ένα γράμμα αγάπης στους πάσης φύσεως κινηματογραφικούς απόκληρους, τους outsiders και τους δευτεραγωνιστές μιας ολόκληρης εποχής», λέει ο αμερικανός ηθοποιός, μιλώντας στην ιταλική Repubblica.

«Η ταινία εκτυλίσσεται και ταυτοχρονα εξιστορεί μια πολύ σημαντική χρονική συγκυρία, όπως αυτή του 1969, οπότε και συνέβησαν συνταρακτικές αλλαγές στον κόσμο της κουλτούρας και του κινηματογραφικού θεάματος», τονιζει ο Λίο, «τότε βγήκαν στο σινεμά ένα σωρό σημαντικές ταινίες, από σκηνοθέτες που στη συνέχεια έγραψαν ξεχωριστές σελίδες στην ιστορία του σελιλόιντ».

Όσον αφορά στον χαρακτήρα που υποδύεται, «ο Ρικ Ντάλτον είναι ένας ηθοποιός με απολυτή επίγνωση της θνητότητας του τόσο ως ανθρώπου, όσο και ως ηθοποιού που σύντομα η εποχή και οι εξελίξεις θα τον ξεπεράσουν, θέλει δεν θέλει. Φυσικά και ταυτίζομαι με τον Ρικ – ο οποιοσδήποτε έχει περάσει έστω μια ήμερα στο Χόλιγουντ ταυτίζεται μαζί του».

«Oταν έρχονται νέοι ηθοποιοί σήμερα και μου ζητάνε μια συμβουλή, τους λέω το εξής: “να βλέπετε πολλές ταινίες, να βρείτε τους ήρωες σας και να φτιάξετε την δική σας προσωπικότητα”. Εγω, στα 44 μου, συνεχίζω να ψάχνω για τους σκηνοθέτες εκείνους που θα με κάνουν ολοένα και καλύτερο ηθοποιό», σημειωνει και δεν έχει άδικο, καθώς πλέον θεωρείται στο Χόλιγουντ ως ένας ηθοποιός… «ελβετικός σουγιάς», που μπορεί να παίξει τον οποιονδήποτε ρόλο, όσο απαιτητικός και αν είναι αυτός.

Δια του λόγου το αληθές, και αποτελεί τον αγαπημένο ηθοποιό ενός εκ των σημαντικότερων auteur της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας, του Μάρτιν Σκορσέζε, έχοντας ήδη πρωταγωνιστήσει σε πέντε μεγάλου και μια μικρού μήκους ταινίας του ιταλοαμερικανού σκηνοθέτη.

Σε μια σκηνή με τον Μπραντ Πιτ, ενώ ο Κουεντίν Ταραντίνο στήνει το κινηματογραφικό κάδρο

Πρόσφατα πάντως, και με αφορμή την νέα ταινία, έγινε viral ένα βίντεο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης στο MTV με τον Μπραντ Πιτ και τη Μάργκο Ρόμπι, όπου ο δημοσιογράφος κάλεσε τον Ντι Κάπριο να απαντήσει σε ένα ερώτημα που συνεχίζει να ταλανίζει τους λάτρεις του «Τιτανικού»: χωρούσε τελικά ή όχι ο κινηματογραφικός Τζακ στην ξύλινη πόρτα που βρισκόταν η αγαπημένη του, Ρόουζ;

Στο άκουσμα της «κλασικής» ερώτησης, ο Λεονάρντο δεν έδωσε κάποια απάντηση, απλά αρκέστηκε να κουνήσει το κεφάλι του, μην μπορώντας να πιστέψει ότι πάλι τον ρώτησαν το ίδιο πράγμα. Και αμέσως στο παιχνίδι μπήκαν οι δυο συμπρωταγωνιστές του, με διάθεση να τον… στριμώξουν.

«Ω ναι, το θυμάμαι. Είχα στενοχωρηθεί τόσο πολύ!», είπε η Ρόμπι.

Η ηθοποιός δεν το άφησε να περάσει έτσι και υποστήριξε ότι πρόκειται για την πιο πολυσυζητημένη διαμάχη που έχει υπάρξει πάνω σε σκηνή ταινίας, με τον κινηματογραφικό Τζακ να συμφωνεί.

Η Ρόμπι επέμεινε τότε «Τους ανέφερες τότε, μήπως να φτιάχναμε μεγαλύτερη την πόρτα;».

Στη συζήτηση επενέβη τότε ο Πιτ, λέγοντας: «Μπορούσες; Μπορούσες να στριμωχτείς;», για να ακολουθήσει το γέλιο του Ντι Κάπριο και η επανάληψη της φράσης: «Κανένα σχόλιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...