288
15 Νοεμβρίου: η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι στην απογευματινή συνέντευξή της στην Ντάουνιγκ Στριτ | Matt Dunham/Pool via Reuter

Μέι (μετά τις παραιτήσεις): «Το Βrexit δεν ανακαλείται, αποκλείεται δεύτερο δημοψήφισμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 20:34
15 Νοεμβρίου: η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι στην απογευματινή συνέντευξή της στην Ντάουνιγκ Στριτ
|Matt Dunham/Pool via Reuter

Μέι (μετά τις παραιτήσεις): «Το Βrexit δεν ανακαλείται, αποκλείεται δεύτερο δημοψήφισμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 20:34

Υπό την πίεση των δραματικών εξελίξεων με τις παραιτήσεις στην κυβέρνησή της, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στις 19:30 ώρα Ελλάδος, την Πέμπτη, έδωσε συνέντευξη στην κατοικία τής Ντάουνινγκ Στριτ.

Απαντώντας στους εσωκομματικούς επικριτές της, υποστήριξε ότι η συμφωνία που επετεύχθη με τους Ευρωπαίους για το Brexit διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του βρετανικού έθνους.

Φρενάροντας τους θερμοκέφαλους των Τόρις, θύμισε ότι «το Brexit δεν είναι εύκολη διαδικασία, χρειάζονται θυσίες». Και δήλωσε «έτοιμη» να προστατεύσει «τα πράγματα που είναι σημαντικά», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά τα σημαντικά πράγματα εξαντλούνται στο δημόσιο συμφέρον και ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται κομματικά και προσωπικά οφέλη.

Η πρωθυπουργός είπε ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της και ότι όλες οι επιλογές της περιελάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα – θέμα για το οποίο επικρίθηκε από τους εσωκομματικούς αντιπάλους της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες. Τότε θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί θέλουν να το προχωρήσουμε».

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Συνεπώς η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση οριστικοποιείται ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2019.

Αναφερόμενη στην ανταρσία που αντιμετωπίζει στο κόμμα της, αλλά και στην πιθανότητα διαίρεσης των Τόρις, η Τερέζα Μέι επισήμανε ότι ο βρετανικός λαός στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Αρα, σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι βουλευτές, που καλούνται να διασφαλίσουν ότι θα πρέπει «να φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο – οι βουλευτές του κόμματος θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...