561
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης σε μία από τις βολές του στο Ρίο | Nikos Karanikolas / RawImages / ΟΠΑΠ

Παραολυμπιακοί: Συνεχίζονται τα ελληνικά μετάλλια στο Ρίο

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2016, 14:38
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης σε μία από τις βολές του στο Ρίο
|Nikos Karanikolas / RawImages / ΟΠΑΠ

Παραολυμπιακοί: Συνεχίζονται τα ελληνικά μετάλλια στο Ρίο

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2016, 14:38

Από το Ρίο ντε Τζανέιρο στην Ελλάδα ταξίδεψαν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου τα πρώτα ευχάριστα μαντάτα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας. Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η απονομή μεταλλίων στον Χρυσό Παραολυμπιονίκη στη σφαίρα, Θανάση Κωνσταντινίδη, και στον Χάλκινο, Δημήτρη Ζησίδη, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο.

Οι δύο αθλητές ήταν και οι πρώτοι που έφεραν μία διάκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η απονομή  έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την ελληνική σημαία να κυματίζει εις διπλούν και τους δύο έλληνες πρωταθλητές να είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016 (3)
Ο Θανάσης Κωνσταντινίδη με το χρυσό μετάλλιο. Δίπλα του ο Δημήτρης Ζησίδης, με το χάλκινο

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω ν’ αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στη μνήμη του μπαμπά μου που τον έχασα πρόσφατα» δήλωσε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης. «Θέλω να ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη χαρά και την τιμή να ζήσω αυτή τη μοναδική στιγμή. Είναι πραγματικά μοναδική στιγμή για μένα να ακούω τον εθνικό και να βλέπω τη σημαία να κυματίζει ψηλότερα απ` όλες, γιατί εγώ, έκανα κάτι για την πατρίδα μου. Από τη δική μου προσπάθεια. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό μας τον ΟΠΑΠ, για την στήριξη που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια»

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση του τις τελευταίες εβδομάδες, κατάφερε να ρίξει τη σφαίρα πιο μακριά από τον καθένα: στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά. Αυτή η επίδοση του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016 (4)
Η Ελληνική Παραολυμπιακκή Ομάδα με τα πρώτα μετάλλια

Οσο για τον Δημήτρη Ζησίδη, από την συλλογή του έλειπε το παραολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο ήρθε εν τέλει εδώ στο Ρίο. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.

Το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες διακρίσεις για την πιο δυνατή ομάδα.

2016-09-09T135404Z_1069622638_HT1EC9912LR6W_RTRMADP_3_PARALYMPICS-RIO-ATHLETICS
Ο «χρυσός» Μανώλης Στεφανουδάκης (REUTERS/Jason Cairnduff)
Χρυσό μετάλλιο και τη δεύτερη ημέρα

Αλλη μία σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, αυτήν τη φορά από την δεύτερη ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, αθλητής του ακοντισμού, με βολή στα 29.45μ έκανε ρεκόρ αγώνων και κατέκτησε την πρώτη θέση. Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό στους Αγώνες για τη χώρα μας.

2016-09-09T180822Z_795416857_HT1EC991EDBEC_RTRMADP_3_PARALYMPICS-RIO-POWERLIFTING (1)
Ο «χάλκινος» Δημήτρης Μπακοχρήστος (REUTERS/Pilar Olivares)
Χάλκινο στην Αρση Βαρών ο Μπακοχρήστος

Και τα μετάλλια συνεχίζονται. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατόρθωσε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών της Αρσης Βαρών. Ο ελληνας αθλητής σήκωσε 162 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ οριακά δεν κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αφού είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 170 κιλά, όσα δηλαδή σήκωσε ο δεύτερος του τελικού, ο Κινέζος Γιαν Γουάνγκ.

Ασημένιος ο Δημήτρης Σενικίδης στη σφαιροβολία F20

Το πέμπτο μετάλλιο χάρισε στην ελληνική αποστολή ο Δημήτρης Σενικίδης, ο οποίος διακρίθηκε στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας στην κατηγόρια F20, σημειώνοντας βολή στα 16.17 μέτρα.

Στο ίδιο άθλημα ο Στράτος Νικολαϊδης διακρίθηκε στην τέταρτη θέση, αφού έριξε 15,69 ενώ ο αυστραλός Τοντ Χότζενς έριξε στην τελευταία βολή 15,82 με αποτέλεσμα να κερδίσει την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...