249
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να προστατεύσουν το εργοτάξιο και τους εργαζόμενους | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ΜΑΤ και επεισόδια «ξεκίνησαν» τα έργα για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 11:22
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να προστατεύσουν το εργοτάξιο και τους εργαζόμενους
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ΜΑΤ και επεισόδια «ξεκίνησαν» τα έργα για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 11:22

Η αμήχανη στιγμή που ένα δημόσιο έργο στην Ελλάδα πρέπει να γίνεται υπό την προστασία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ επαναλήφθηκε το πρωί της Τρίτης στα Εξάρχεια: εκεί, το εργοτάξιο για τον σταθμό του Μετρό (στο πλαίσιο της κατασκευής και ανάπτυξης της Γραμμής 4) άρχισε να στήνεται εν μέσω έντασης και μικροεπειδοσίων και με ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.

Μια μικρή μερίδα κατοίκων της περιοχής αντέδρασε στην έλευση των συνεργείων για την εγκατάσταση του εργοταξίου και υπήρξε ένταση με τα ΜΑΤ που απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους.

Ο σταθμός του Μετρό στα Εξάρχεια θα βρίσκεται επί της πλατείας, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες διάφορες κινητοποιήσεις κατά του έργου από διάφορες «συλλογικότητες» που ενδιαφέρονται για την εν λόγω περιοχή.

Ειπώθηκε, για παράδειγμα, ότι με τον σταθμό του Μετρό θα αλλάξει ο χαρακτήρας της πλατείας –«μετατρέπεται από δημόσιο χώρο συνάντησης, σε χώρο διέλευσης»– αλλά και ότι δεν θα ωφελήσει τους κατοίκους αλλά όσους θα έρθουν να μετοικίσουν στα Εξάρχεια μετά –  «είναι ο ορισμός της παρέμβασης που δεν γίνεται για να βελτιώσει την κατάσταση αυτών που μένουν εδώ, αλλά εκείνων που θα έρθουν στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...