383
Αποψη της Ολομέλειας με την Κατερίνα Παπακώστα να διακρίνεται στο βήμα της Βουλής | INTIMENEWS

Με 152+ περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 16:56
Αποψη της Ολομέλειας με την Κατερίνα Παπακώστα να διακρίνεται στο βήμα της Βουλής
|INTIMENEWS

Με 152+ περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 16:56

Αν και η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμενόταν να φτάσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, θρίλερ δεν αναμένεται. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μπλοκ 145 ψήφων, το ερώτημα πόσοι θα αθροιστούν σε αυτούς άρχισε να ξεκαθαρίζει μετά τις ομιλίες των βουλευτών στην Ολομέλεια.

Δεδομένες θεωρούνται οι ψήφοι του Σπύρου Δανέλλη, που αποχώρησε για αυτόν τον λόγο από το Ποτάμι, καθώς και των Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Μαυρωτά και Σπύρου Λυκούδη (που μένουν στο Ποτάμι αν και αυτό έπαψε να αποτελεί κοινοβουλευτικό κόμμα). Επίσης τη συμφωνία δήλωσε πως θα ψηφίσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (εδώ), ο οποίος αποπέμφθηκε εξ αυτού του λόγου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ.

Ακόμη υπάρχει η θετική ψήφος του Θανάση Παπαχριστόπουλου των ΑΝΕΛ καθώς επίσης και της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, η οποία έχει διαγραφεί από τους Ανεξ. Ελληνες. Την απόφασή της τη γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης η ίδια, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για πατριωτική στάση.

«Η συμφωνία έρχεται να δώσει λύση σε μία ιστορική εκκρεμότητα. Είναι υπέρ της Ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών, της οικονομικής και κοινωνικής προόδου σε μία ταραχώδη γειτονιά της Ευρώπης. Διευθετεί με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο, ένα πρόβλημα δεκαετιών και είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά ωφέλιμη. Κλείνουμε πληγές στα βόρεια σύνορά μας,  που συντηρούσαν μίση και διχόνοια, και ανοίγουμε νέες προοπτικές στις διμερείς μας σχέσεις, με την ελπίδα ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος. 

» Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ισχυροποιεί το  ρόλο της  χώρας μας στα Βαλκάνια, και θα φέρει σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Η θετική ψήφος είναι η πραγματικά πατριωτική στάση, και το χρωστάμε στην πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές», είπε η κυρία Κουντουρά.

Μόνες εκκρεμότητες φαίνεται ότι αποτελούν:

α) η ψήφος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα η οποία μιλώντας το πρωί στη Βουλή, περιέγραψε τη συμφωνία ως θετική, αλλά επιφυλάχθηκε να δηλώσει τι θα ψηφίσει, καθώς όπως είπε, περιμένει την απόφαση του κομματικού σχηματισμού ΝΕΟ του οποίου ηγείται.

και β) η στάση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος επίσης έχει διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, αλλά μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Οπως έγινε γνωστό, η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 2.30 το μεσημέρι όπως αποφάσισε η διάσκεψη των Προέδρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...