279
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο βήμα της Βουλής. Εξήρε τη στάση της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! | INTIMENEWS

Ο Θεοχαρόπουλος «φλερτάρει» από το βήμα της Βουλής με τον Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 14:48
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο βήμα της Βουλής. Εξήρε τη στάση της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
|INTIMENEWS

Ο Θεοχαρόπουλος «φλερτάρει» από το βήμα της Βουλής με τον Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 14:48

Λίγες ημέρες μετά την αποπομπή του από τις τάξεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Θανάσης Θεοχαρόπουλος επιβεβαίωσε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε ότι το «ναι» στη συμφωνία δεν σημαίνει και στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα. «Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε τη λύση του Μακεδονικού. Είναι καιρός να λυθεί ένα πρόβλημα που λιμνάζει εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η προοδευτική στάση», είπε.

Ωστόσο, αυτό που είχε περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι από το βήμα της Βουλής επιχείρησε να ταυτίσει την ΔΗΜΑΡ με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας ως γνωστόν ηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Ιστορία καταγράφει και αξιολογεί όσους παίρνουν καθαρές θέσεις προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος όπως κάνει η ΔΗΜΑΡ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όπως κάνει και η Σοσιαλιστική Διεθνής» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη διαγραφή του από τη ΔΗΣΥ την περασμένη Κυριακή (λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών) ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι καθώς φαίνεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος (χωρίς να είναι βουλευτής) είχε φροντίσει από το περασμένο Σάββατο, στην φιλοκυβερνητική «Εφ. Συν.» μάλιστα (εδώ), να ταχθεί υπέρ της συμφωνίας –σε αντίθεση με τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μάλιστα αποκάλυψε τη Δευτέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη (εδώ), ότι ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε μαζί του μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΔΗΣΥ και του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου ηγείται του ΚΙΔΗΣΟ και ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές, η κυρία Γεννηματά δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα. Αντιθέτως έχει προκηρύξει έκτακτο συνέδριο στο Κίνημα Αλλαγής για τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...