191
Ο Κωνσταντίνος Γκίκας | ΣΚΑΪ

Μαρτυρία από το Μάτι: «Εριξα πάνω μου έναν κουβά νερό και έτσι σώθηκα»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 13:26
Ο Κωνσταντίνος Γκίκας | ΣΚΑΪ

Μαρτυρία από το Μάτι: «Εριξα πάνω μου έναν κουβά νερό και έτσι σώθηκα»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 13:26

Ηταν ο πρωταγωνιστής του συγκλονιστικού βίντεο που αποτύπωνε με τρομακτικό τρόπο την δύναμη της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το Μάτι.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Γκίκα και το βίντεο που δείχνει τη φωτιά να περνά κυριολεκτικά από πάνω του, με τον ίδιο να κάθεται κολλητά στον τοίχο του σπιτιού του.

Από τα πιο τρομακτικα και σοκαριστικα βίντεο που έχω δει από τις φωτιές στο Μάτι/Νέο Βουτζα πριν μερικές μέρες Έζησε όλο αυτό που βλέπετε και ο άνθρωπος ζει και είναι μια χαράΠέρασε η φωτιά κυριολεκτικά από πάνω του…Επειδή έχω λάβει άπειρα μηνηματα με ερωτήσεις**Ο λόγος που δεν έφυγε ήταν επειδή πήγε να βάλει τη γάτα μέσα στο σπίτι και κλείστηκε έξω, ο αέρας έκλεισε τη πόρτα και είχε πάρει λάθος κλειδιά μαζί του και η φωτιά ήταν από μπροστά και πίσω το ίδιο *****Και για οσοι με ρωτάνεΔεν είμαι εγώ αυτός στο βίντεο καιΝΑΙ Σώθηκαν αυτός και 2 από τις 3 γάτες του(με όλο το σεβασμό δεν μπορώ να απαντήσω σε άλλα μηνηματα όμως γιατί έχω δεχτεί χιλιάδες) Το Πως—> Εκατσε κολλητά στον τοίχο του σπιτιού και στη συνέχεια μπήκε στο γκαράζFootage from the recent bushfire tragedy, and for those who are wondering, yes him and some of his cats survived (Athens Greece Neo Voutza area)THE SURVIVORS STORY ON HOW HE ESCAPED THE FIRE….https://youtu.be/As8-G0MzI0k

Geplaatst door Jon Xena op Donderdag 26 juli 2018

«Πήγα να σώσω τα ζώα μου. Εχω γάτες, περιστέρια, χελώνες, κότες και χήνες» δήλωση το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο κ. Γκίκας περιγράφοντας πώς βρέθηκε εκτός σπιτιού εκείνη τη στιγμή. «Δεν υπολόγισα όμως ότι η φωτιά θα έρθει τόσο γρήγορα. Μέσα σε δέκα λεπτά πέρασε και έκαψε τα πάντα. Η ταχύτητα ήταν το κάτι άλλο. Είχα άγγελο γιατί πήγα στο πλάι του σπιτιού, ερχόταν η φωτιά δεν μπορούσα να μπω, έριξα ένα κουβά νερό πάνω μου και όταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν» περιέγραψε.

Ακόμη, ο κ. Γκίκας- που δεν είχε φύγει από το σπίτι του γιατί δεν ήθελε να το εγκαταλείψει ο 88χρονος πατέρας του- δήλωσε ότι η γυναίκα του σώθηκε γιατί δεν άκουσε τους αστυνομικούς που την έστελναν προς το Μάτι. «Θα είχε εγκλωβιστεί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε ότι οι μόνο οι εθελοντές τον έχουν βοηθήσει τις ημέρες μετά την τραγωδία, στον καθαρισμό, αλλά και με νερό και φαγητό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News