244
Ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες | Reuters

Μακρόν: Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 19:50
Ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες
|Reuters

Μακρόν: Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 19:50

Την πλήρη στήριξη της Γαλλίας σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Όπως έπραξα και στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, χθες εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με την Κύπρο και την Ελλάδα δεδομένης της Τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας:

«Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών – μελών είναι απολύτως καίριας σημασίας, γι αυτό λαμβάνουμε κάθε χρήσιμο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα ενδώσουμε σε οποιαδήποτε μορφής πρόκληση».

Πλήρη στήριξη και από ΕΕ

Εξάλλου, τα ξημερώματα της Παρασκευής αντίστοιχο σαφές «σήμα» στήριξης της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας έστειλαν και οι ηγέτες της ΕΕ, όπως προέκυψε και από τις δηλώσεις του Σαρλ Μισέλ.

Μιλώντας περί τις 02:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο μετά την ολοκλήρωση του δείπνου, την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου: «Εκφράσαμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο και την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την μετανάστευση, συνέχισε, πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την συνεργασία με την Τουρκία. «Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με αυτή την σημαντική χώρα στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Μισέλ, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που διαδέχθηκε τον Ντόναλντ Τουσκ.

Οι δηλώσεις Μισέλ σημαίνουν ότι η Αθήνα μπορεί βάσιμα να περιμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επίσημη καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας και μια ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι το λεγόμενο «μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες δεν έχει νομική ισχύ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...