283
Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική | Julien De Rosa/Pool via REUTERS

Μακρόν για Μόρια: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα – Θα συναντήσω αύριο τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 20:48
Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική
|Julien De Rosa/Pool via REUTERS

Μακρόν για Μόρια: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα – Θα συναντήσω αύριο τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 20:48

Μία ημέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ουσιαστικά κατέστρεψε τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε το δικό του μήνυμα προς την Ελλάδα.

«Η φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Λέσβο είναι ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες μετανάστες, που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι για μια ακόμη φορά παρούσα στο ραντεβού με την αλληλεγγύη για την Ελλάδα. Θα συναντήσω αύριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως μία νέα φωτιά ξέσπασε στη Μόρια το απόγευμα της Τετάρτης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε αμέσως μόλις σκοτείνιασε στα τμήματα του καταυλισμού του ΚΥΤ της Μόριας που δεν είχαν καεί τα χαράματα της ίδιας ημέρας.

Συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη την Πέμπτη

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της  Συνόδου Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, την Πέμπτη, στην Κορσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στην Κορσική αναμένεται να αποπλεύσει προς την Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ».

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με τον γάλλο πρόεδρο για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των Μirage 2000 (ώστε και τα 44 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία να είναι σε καλή πτητική κατάσταση), την πιστοποίηση των γαλλικών πυραύλων Scalp και Exocet, την παραλαβή άλλων 6 ελικοπτέρων ΝΗ-90 και φυσικά τα Rafale. Αν δεν προχωρήσουν οι συζητήσεις με τη Γαλλία, η Ελλάδα εξετάζει προτάσεις από τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, ακόμα και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...