316
Οικογένειες τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες που τύλιξαν ξανά την Μόρια | OpenTV

Νέα φωτιά στη Μόρια: μαρτυρική νύχτα για τους άστεγους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 19:58
Οικογένειες τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες που τύλιξαν ξανά την Μόρια
|OpenTV

Νέα φωτιά στη Μόρια: μαρτυρική νύχτα για τους άστεγους πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 19:58

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Μόρια της Λέσβου το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, οι φλόγες τύλιξαν όσες σκηνές δεν πρόλαβαν να καούν κατά την καταστροφική πυρκαγιά της Τρίτης (εδώ). Η φωτιά ξεκίνησε έξω από την περίφραξη του κανονικού καταυλισμού όπου βρίσκονταν περίπου 200 σκηνές.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν για άλλη μία φορά εικόνες πανικού με οικογένειες να τρέχουν άρον-άρον με τα μωρά τους στην αγκαλιά προκειμένου να σωθούν από τις φλόγες.

Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό έγινε γρήγορα αποπνικτική. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστη η αιτία της. Μάλιστα ακούστηκαν και εκρήξεις από φιάλες υγραερίου που χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να μαγειρέψουν.

Την ίδια ώρα μηχανήματα του στρατού κατέβαλαν προσπάθειες για να ανοίξουν δρόμους προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις εστίες της φωτιάς. Σύμφωνα με το Open TV στο σημείο της νέας εστίας βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε πλοίο της Blue Star Ferries και σε δύο αρματαγωγά χίλιοι ευάλωτοι από το ΚΥΤ

Χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού που θα μεταβούν την Πέμπτη στο νησί, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Μετανάστευσης και Εσωτερικών και του προέδρου του ΕΟΔΥ πριν από λίγο στη Λέσβο.

Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...