290
Ζόραν Ζάεφ και Τζορτζ Σόρος στο Νταβός | twitter

Ο Ζάεφ πήγε στο Νταβός και συνάντησε τον Σόρος

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 19:35
Ζόραν Ζάεφ και Τζορτζ Σόρος στο Νταβός
|twitter

Ο Ζάεφ πήγε στο Νταβός και συνάντησε τον Σόρος

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 19:35

Με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος συναντήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ο Ζόραν Ζάεφ. Οι δυο τους μάλιστα φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί. Τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ έσπευσαν να υποδεχτούν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter την φωτογραφία με τον Τζορτζ Σόρος αναφέροντας ότι κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν ιδέες για την συνεργασία του φιλανθρωπικού ινστιτούτου Open Society Foundation του εβραιοουγγρικής καταγωγής αμερικανού χρηματιστή με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Στη συνάντηση με τον Γιοχάνες Χαν ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών προχωρά κανονικά και προέτρεψε την ΠΓΔΜ να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του πάντως, ο Ζόραν Ζάεφ μνημόνευσε τη συνάντηση που είχε στο Νταβός, πέρυσι τον Ιανουάριο, με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, εδώ στο Νταβός, είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, και ανοίξαμε την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Πετύχαμε συμφωνία για το μέλλον της Μακεδονίας. Ανοίξαμε τις θύρες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές, για ένα πολλά υποσχόμενο και ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες μας», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...