170
| .

«Mac ‘N’ Cheese»: μια κούρσα ζωής και θανάτου

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 26 Απριλίου 2016, 07:00

«Mac ‘N’ Cheese»: μια κούρσα ζωής και θανάτου

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 26 Απριλίου 2016, 07:00

Οταν τρέχεις, κυριευμένος από έναν… ανεξέλεγκτο φόβο και νιώθεις εντελώς εξαντλημένος, έχεις ελάχιστες πιθανότητες να ξεφύγεις από τον διώκτη σου. Ιδίως αν αυτό το ανελέητο κυνηγητό γίνεται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, στην καρδιά της αμερικανικής ερήμου, ανάμεσα σε άλλα αμάξια και φορτηγά που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Αυτό είναι το «Mac ‘N’ Cheese», μια ταινία κινουμένων σχεδίων με τη βοήθεια υπολογιστή, που έγινε αποκλειστικά για το (πολυπληθές) κοινό του Διαδικτύου. Κέρδισε σχεδόν αμέσως το στοίχημα, έχοντας περισσότερο από ένα εκατομμύριο «χτυπήματα» στον πρώτο ενάμισι μήνα της κυκλοφορίας του πριν πέντε χρόνια.

Η ξέφρενη αυτή κούρσα ζωής ή θανάτου, ανάμεσα στον… εύθραυστο Mac και τον θηριώδη Cheese, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς τεσσάρων σπουδαστών από την Σχολή Τεχνών της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία. Ο Tom Hankins, o Cijs Van Kooten, o Guido Puijk και ο Roy Nieterau κατάφεραν να φτιάξουν μια απολαυστική –όσο και… αγχωτική- ταινία, με απρόβλεπτο φινάλε.

Κατά τα λεγόμενα των τεσσάρων δημιουργών, για την ολοκλήρωσή της χρειάστηκαν πέντε μήνες δουλειάς… και γύρω στο 1 δισεκατομμύριο σάντουιτς με φυστικοβούτυρο. Οσο για το σάουντρακ στους τίτλους τέλους, επέλεξαν ένα αγαπημένο τους συγκρότημα και ένα ακόμα πιο αγαπημένο τους τραγούδι: τουςGreatful Dead  και το «Casey Jones».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...