472
H Eλένη Αντωνιάδου σε μία από τις (ευρωπαϊκές) διαλέξεις της | healthparliament.eu

«Μα πώς την πατήσαμε με την Ελένη Αντωνιάδου!» Tο BBC για το «no comments» του εκπεσόντος role model

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 12:22
H Eλένη Αντωνιάδου σε μία από τις (ευρωπαϊκές) διαλέξεις της
|healthparliament.eu

«Μα πώς την πατήσαμε με την Ελένη Αντωνιάδου!» Tο BBC για το «no comments» του εκπεσόντος role model

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 12:22

Μα είναι δυνατόν; Κατάφερε να μπει ακόμα και στη λίστα του BBC με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες για το 2014 και στη λίστα του Forbes με τους 30 πιο επιτυχημένους κάτω των 30 για το 2015!

Με την εκφράση αυτή απορίας, το βρετανικό δίκτυο BBC παίρνει από την Τelegraph τη σκυτάλη των δημοσιευμάτων για την ηχηρή αποκαθήλωση της πολυδιαφημισμένης «ελληνίδας καλλονής της NASA», Ελένης Αντωνιάδου, με διαδικτυακό άρθρο που τιτλοφορείται: «Γιατί οι Έλληνες αμφισβητούν τα διαπιστευτήρια αυτού του role model (γυναίκας-πρότυπο)».

«Η άνοδος και η πιθανή πτώση της 31χρονης Ελένης Αντωνιάδου αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων μεταξύ των Ελλήνων. Επί σειρά ετών έδινε συνεντεύξεις αυτοπροβαλλόμενη ως ερευνήτρια που εργάζεται για τη NASA, ως ειδικός στην αναγεννητική ιατρική, δημιουργός τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του εμπορίου οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε ένα ελληνικό ΜΜΕ από τα δεκάδες που της πήραν συνέντευξη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ελέγξει αν όλα όσα της αποδίδονταν ήταν ακριβή», γράφει το BBC, χωρίς βέβαια να αναφέρει κάτι αντίστοιχο για το ίδιο.

Αφού εξιστορεί την όλη υπόθεση, ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει πως η σπίθα που άναψε το φιτίλι της αποκαθήλωσης της κυρίας Αντωνιάδου ήταν η βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τη σχετική ανάρτηση της υπουργού και τη λεζάντα «μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύσαι», να προκαλεί την έντονη αντίδραση ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών με (πραγματικές) διεθνείς περγαμηνές, αλλά σαφώς μικρότερη δημόσια προβολή σε σχέση με την κυρία Αντωνιάδου. Λογικά θα έπρεπε βέβαια να έχουμε αντιδράσει επειδή η πρώτη που την ανέδειξε ήταν, το μακρινό 2014, η Τατιάνα Στεφανίδου στο Star, αλλά τώρα είναι αργά…

«Επί χρόνια τα ελληνικά ΜΜΕ την παρουσίαζαν και την προωθούσαν ως ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που έβγαλε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η διαρκής δημοσιότητα συχνά κατέληγε σε διαφόρων ειδών βραβεία», σημειώνει το BBC, κάνοντας ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η κυρία Αντωνιάδου αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρεία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας.

Μέχρι και «το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter αφίσα με τους σημαντικότερους Ελληνες του περασμένου αιώνα, βάζοντας τη φωτογραφία της στο κέντρο» (φωτογραφία κάτω), υπογραμμίζει σκωπτικά το βρετανικό δίκτυο, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η ερευνήτρια-επιστήμονας-επιχειρηματίας (ή μήπως τίποτα από τα τρία) είχε περιληθεί στον κατάλογο του BBC με τις 100 σπουδαιότερες γυναίκες του 2014 και την επόμενη χρονιά στη λίστα του Forbes με τις 30 σημαντικότερες προσωπικότητες ηλικίας κάτω των 30 στον Τομέα της Υγείας.

Αφού τέλος παραθέτει την απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου μέσω Facebook στα επικριτικά σχόλια προς το πρόσωπο της, το ΒΒC κλείνει με την όλο νόημα σημείωση ότι παρά τις προσπάθειές του αν επικοινωνήσει με την κυρία Αντωνιάδου, εκείνη «δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...