344
Με ανάρτησή του στο Facebook, o Γιώργος Κορρές περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία του στην καρδιά της Αθήνας | φωτ. αρχείου

Θύμα των «ληστών του λεκέ» ο Γιώργος Κορρές

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 11:27
Με ανάρτησή του στο Facebook, o Γιώργος Κορρές περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία του στην καρδιά της Αθήνας
|φωτ. αρχείου

Θύμα των «ληστών του λεκέ» ο Γιώργος Κορρές

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 11:27

Η δράση τους έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Εξω από τον σταθμό του Μετρό του Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.

Ο λόγος για τους λεγόμενους «ληστές του λεκέ», οι οποίοι αφού αφνιδιάζουν λερώνοντας στη μέση του δρόμου τα θύματά τους, εκμεταλλεύονται την αναταραχή και αφαιρούν τσάντες ή το περιεχόμενο από το λερωμένο σακάκι – πανωφόρι τους.

Mε το που ο παθών βγάζει το σακάκι για το καθαρίσει, ένας εκ των δραστών σπεύδει να τον βοηθήσει και ταυτόχρονα συνεργός/οί του αρπάζει/ουν την τσάντα του θύματος την οποία έχει ακουμπήσει στο έδαφος ή κάποιο πεζούλι/παγκάκι.

Θύμα των εν λόγω ληστών έπεσε και ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής και πρόεδρος της γνωστής εταιρείας καλλυντικών, στην οδό Φιλελλήνων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Κορρές περιγράφει τον τρόπο που έδρασαν οι ληστές , πώς αιφνιδίασαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Σκοπός της ανάρτησης, να λειτουργήσει ως μέσο προφύλαξης άλλων ανυποψίαστων πολιτών, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει , «shit happens».

Το περιστατικό συνέβη στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο Γιώργος Κορρές περπατούσε μαζί με δύο συνεργάτες του από την Ασία.

Ξαφνικά αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι τους λέρωσαν τα σακάκια, με γραμμές υγρού μέικαπ.

Στη γωνία της Φιλελλήνων, τη στιγμή που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σακάκια τους με υγρά μαντηλάκια, ο Γιώργος Κορρές βλέπει δύο νεαρούς να μιλούν στον έναν από τους δύο συνεργάτες του και έναν τρίτο νεαρό να αρπάζει με αστραπιαία κίνηση, την τσάντα του που μόλις είχε ακουμπήσει κάτω το ένα από τα θύματα της επίθεσης για να σκουπιστεί.

«Σε τρία δευτερόλεπτα έχουν εξαφανιστεί όλοι και είναι πλέον φανερό το τι και γιατί», γράφει ο κ. Κορρές. «Κοιταζόμαστε σαν ηλίθιοι, απολύτως παραδομένοι στην αφέλειά μας και στην αδυναμία μας να καταλάβουμε ότι υπήρξαμε “στόχοι” για τουλάχιστον πέντε λεπτά».

«Ευκολο να μιλήσεις για τα χάλια της Ελλάδας, για το πώς έχει γίνει η κοινωνία μας και όλα αυτά. Δεν βοηθάει να πάμε εκεί. Πιο πολύ νιώθω κάτι σαν υποχρέωση να γίνει γνωστό, σαν μέτρο προφύλαξης», καταλήγει,  για τους ανυποψίαστους που πιθανώς πέσουν στην παγίδα των «ληστών του λεκέ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...