462
|

Τελικά η Ελένη Αντωνιάδου έγινε διάσημη στο εξωτερικό (για όλους τους λάθος λόγους)

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:30

Τελικά η Ελένη Αντωνιάδου έγινε διάσημη στο εξωτερικό (για όλους τους λάθος λόγους)

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:30

Τόσα χρόνια η Ελένη Αντωνιάδου έλεγε πως έχει κάνει διεθνή καριέρα ως διαπρεπής επιστήμων της NASA και ήταν διάσημη στο εξωτερικό – και τα ελληνικά ΜΜΕ τη σύστηναν ως την «ελληνίδα καλλονή της NASA» και οι πολιτικοί μας την αναγνώριζαν, την προωθούσαν και την τιμούσαν ως τέτοια. Τώρα έκανε όντως διεθνή καριέρα – αλλά για όλους τους λάθος λόγους.

Η ιστορία της κυρίας Αντωνιάδου ήδη απασχόλησε τον βρετανικό Τύπο. Ενδεικτικό ένα ρεπορτάζ της Telegraph.

H βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της σχετικής ανταπόκρισης από την Αθήνα:

«Η γυναίκα που αποτέλεσε την έμπνευση για την πρώτη ελληνίδα Barbie κατηγορείται ότι ψευδώς υποστήριζε πως εργάστηκε ως επιστήμονας στη NASA».

Ακολούθως η Telegraph αναφέρει ότι ο ελληνικός Τύπος εμφάνιζε την κυρία Αντωνιάδου ως «ελληνίδα επιστήμονα παγκόσμιου βεληνεκούς», περιγράφει τους τίτλους που έλαβε κατά καιρούς και σημειώνει ότι πριν από δύο εβδομάδες της απένειμε βραβείο ακόμα και η ελληνίδα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμώς η οποία μάλιστα δήλωσε πως «το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει με αισιοδοξία».

Και η βρετανική εφημερίδα συνεχίζει με την «αποκαθήλωση» της κυρίας Αντωνιάδου.

Αναφέρει τη viral ανάρτηση του καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου ο οποίος αποδόμησε τα επιστημονικά της επιτεύγματα (περισσότερα εδώ) και έπειτα τη δήλωση εκπροσώπου της NASA ότι ουδέποτε η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εργαστεί ως ερευνήτρια στην αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος. Ωστόσο από τη NASA δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να είχε εργαστεί η κυρία Αντωνιάδου σε υπεργολαβία έργου για την υπηρεσία. Η ίδια η ελληνίδα ερευνήτρια ανέφερε ότι είχε εργαστεί σε ένα πρότζεκτ για την τεχνητή νοημοσύνη στη NASA.

H Telegraph επικοινώνησε τόσο με τη Mattel που δημιούργησε μια κούκλα Barbie τον περασμένο Μάρτιο, όσο και με την ίδια την κυρία Αντωνιάδου. Δεν απάντησαν.

Η αλλαγές στη Βικιπαίδια

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τους υπερβολικούς, αν όχι ψευδείς, ισχυρισμούς της κυρίας Αντωνιάδου σχετικά με τη σχέση της με τη NASA και την λεγόμενη «αναγεννητική ιατρική», η ελληνική έκδοση της Wikipedia προχώρησε σε αλλαγές στο σχετικό λήμμα που αφορά την πολυδιαφημισμένη Ελληνίδα.

Η Wikipedia διευκρινίζει πως η ιδιότητά της ως ερευνήτρια της NASA δεν τεκμηριώνεται από καμία πηγή και προσθέτει πως συμμετείχε ως φοιτήτρια σε summer camp εκεί.

Επίσης η Wikipedia τονίζει πως αν και η Ελένη Αντωνιάδου δηλώνει επιχειρηματίας, η εταιρία της φαίνεται πως είναι… ανύπαρκτη.

«Στον επιχειρηματικό τομέα, είχε ιδρύσει την εταιρεία Transplants without Donors, που φερόταν να ειδικεύεται στην κατασκευή νέων βιοαντιδραστήριων και αυτοματοποιημένων συστημάτων για εφαρμογές μηχανικής σε in vitro και in vivo κύτταρα και ιστούς. Παραταύτα, η εταιρεία δείχνει ανύπαρκτη, καθώς δεν βρίσκονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά μ’ αυτήν», αναφέρει γι΄αυτό η Wikipedia.

Τέλος, στο λήμμα της υπάρχει και μία παράγραφος με τίτλος «Επικρίσεις», που ουσιαστικά γίνεται μία σύντομη αναφορά σε όσα έχουν γραφτεί και κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες στα social media.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...