300
Ουκρανοί στρατιώτες στο μέτωπο του Ντονμπάς, την Τρίτη | REUTERS/Yevhenii Zavhorodnii

Λουγκάνσκ: «Ξεκίνησε» η επίθεση των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2023, 12:57
Ουκρανοί στρατιώτες στο μέτωπο του Ντονμπάς, την Τρίτη
|REUTERS/Yevhenii Zavhorodnii

Λουγκάνσκ: «Ξεκίνησε» η επίθεση των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2023, 12:57

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κλιμακώσει σημαντικά τις επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία και προσπαθούν να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα κοντά στην πόλη Κρεμίνα, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ο Σέρχι Χαϊντάι, κυβερνήτης στο Λουγκάνσκ, δήλωσε ότι οι ουκρανοί στρατιώτες εμμένουν στις θέσεις τους κοντά στην Κρεμίνα, την οποία κρατούσαν για μήνες οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα όπλα και πυρομαχικά για να αντέξουν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει υπάρξει σημαντική αύξηση στις επιθέσεις και στους βομβαρδισμούς. Και είναι προς την κατεύθυνση της Κρεμίνα που προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα των υπερασπιστών μας», δήλωσε ο ίδιος στην ουκρανική τηλεόραση.

«Εως τώρα δεν έχουν σημαντική επιτυχία, οι δυνάμεις άμυνάς μας βαστούν γερά εκεί».

Η Κρεμίνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της περιφέρειας, του Λουγκάνσκ, είχε πληθυσμό περίπου 18.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική εισβολή πέρυσι στις 24 Φεβρουαρίου.

Η διάσπαση των ουκρανικών γραμμών κοντά στην Κρεμίνα θα φέρει τις ρωσικές δυνάμεις ένα βήμα πιο κοντά στην πολύ μεγαλύτερη πόλη του Κραματόρσκ.

«(Χρειαζόμαστε) βαρύ εξοπλισμό και πυρομαχικά πυροβολικού –τότε, όχι μόνο θα μπορούμε να συνεχίσουμε την άμυνα αλλά και να προχωρήσουμε σε μια καλή επιχείρηση αντεπίθεσης», δήλωσε ο Χαϊντάι.

Τα σχόλιά του έγιναν ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται τις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των συμμάχων καθώς και περισσότερα όπλα.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ στο Ντονμπάς και αναμένει ότι θα εξαπολύσει νέα μεγάλη επίθεση.

Στρατιωτικοί αναλυτές από τη Δύση υποστηρίζουν ότι η επίθεση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει. Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου με έδρα την Ουάσινγκτον, ανέφερε σε έκθεσή του ότι η τρεις ρωσικές μονάδες έχουν αυξήσεις τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Κρεμίνας, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις τους το τελευταίο διάστημα, αλλά οι Ουκρανοί προς το παρόν κρατούν την γραμμή άμυνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News