225
Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στην περιοχή του αεροδρομίου της Μιζουράτα | Τwitter

Λιβύη: Από αέρος επιθέσεις του Χαφτάρ στη Μιζουράτα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 18:12
Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στην περιοχή του αεροδρομίου της Μιζουράτα
|Τwitter

Λιβύη: Από αέρος επιθέσεις του Χαφτάρ στη Μιζουράτα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 18:12

Η κλιμάκωση του λιβυκού εμφυλίου πολέμου είναι γεγονός, όπως μεταδίδουν ιταλικά Μέσα, καθώς οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Μιζουράτα πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες επιδρομές, τις σφοδρότερες από την αρχή των συγκρούσεων.

Οι βομβαρδισμοί άρχισαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 6 Μαΐου και μάλιστα κατά κύματα. Τα βλήματα που εκτοξεύθηκαν από αέρος έπληξαν εγκαταστάσεις με δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών. Ετσι προκλήθηκαν διαδοχικές εκρήξεις και μεγάλη πυρκαγιά. Ενα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε την περιοχή.

 

Παντού στη Λιβύη οι συγκρούσεις δυναμώνουν. Κυβερνητικές πολιτοφυλακές έσπασαν τον αποκλεισμό της Τρίπολης και κινούνται προς τον Νότο, ενώ οι του Χαφτάρ πλήττουν με ρουκέτες τμήματα της πρωτεύουσας. Κατά τις πληροφορίες της Repubblica, στις επιδρομές του Χαφτάρ σκοτώθηκαν και πολίτες.

Τον τελευταίο καιρό, και ενώ όλος ο κόσμος ασχολείται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι δύο αντιμαχόμενες λιβυκές παρατάξεις έχουν ενισχυθεί από τους συμμάχους τους. Οι μεν κυβερνητικοί λαμβάνουν τεράστιες προμήθειες από την Τουρκία, τουρκικά πολεμικά σκάφη πλέουν στα ανοικτά, ενώ και σύροι πολιτοφύλακες, εκπαιδευμένοι από τους Τούρκους, πολεμούν στα περίχωρα της Τρίπολης. Η δε πλευρά του Χαφτάρ ενισχύεται από την Αίγυπτο και τα Αραβικά Εμιράτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...