130
Αμερικανοί εργαζόμενοι που απολύθηκαν περιμένουν στην ουρά στον «ΟΑΕΔ» του Αρκανσα για να καταθέσουν την αίτηση και να λάβουν το επίδομα ανεργίας | REUTERS / Nick Oxford

Σοκ διαρκείας: Οι αμερικανοί άνεργοι έγιναν 33,5 εκατομμύρια

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 16:17
Αμερικανοί εργαζόμενοι που απολύθηκαν περιμένουν στην ουρά στον «ΟΑΕΔ» του Αρκανσα για να καταθέσουν την αίτηση και να λάβουν το επίδομα ανεργίας
|REUTERS / Nick Oxford

Σοκ διαρκείας: Οι αμερικανοί άνεργοι έγιναν 33,5 εκατομμύρια

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 16:17

Η πανδημία κορονοϊού στις ΗΠΑ, πέραν του υγειονομικού αποτελέσματος, έχει προκαλέσει διάλυση στον χώρο της εργασίας και ρίχνει καταθλιπτική τη σκιά της στην αμερικανική κοινωνία και οικονομία.

Τα νεότερα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι καινούργια μάζα εργαζομένων, περί τα 3,17 εκατομμύρια άτομα, ζήτησαν επίδομα εργασίας, αφού την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαΐου και αυτοί απολύθηκαν.

Ετσι, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, ο συνολικός αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ ανήλθε σε 33,5 εκατομμύρια άτομα. Ενα συντριπτικό νούμερο.

Η γεωγραφική κατανομή των ανέργων καλύπτει όλη τη χώρα, όπως γράφει το Bloomberg, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, και αφορά πολλούς τομείς παραγωγής και υπηρεσιών, από εργοστάσια μέχρι και επιχειρήσεις εστίασης.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από δημοσιοποιημένη επίσημη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...