163
Γάλλοι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης | Reuters

Λιόν: Ελεύθερος ο ύποπτος για τον πυροβολισμό κατά του έλληνα ιερέα

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2020, 18:19
Γάλλοι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης
|Reuters

Λιόν: Ελεύθερος ο ύποπτος για τον πυροβολισμό κατά του έλληνα ιερέα

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2020, 18:19

Ο άνδρας που είχε συλληφθεί το Σάββατο ως ύποπτος για την επίθεση εναντίον του ελληνορθόδοξου ιερέα Νικόλα Κακαβελάκη, στη Λιόν, αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Κυριακής, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

«Κανένα στοιχείο» δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του στην υπόθεση, εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ύποπτος, ένας άστεγος άνδρας, συνελήφθη λίγο μετά τα πυρά που δέχτηκε ο  ιερέας, σε άλλη συνοικία της Λιόν. Επάνω του, ωστόσο, δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Ο ιερέας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Κακαβελάκης, πατέρας δύο παιδιών, πυροβολήθηκε καθώς έκλεινε τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο 7ο Διαμέρισμα της πόλης. Οπως μετέδωσε το κανάλι BFMTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν μόνος του. Πλησίασε τον ιερέα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία στην οδό Σεν Λαζάρ και τον πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...