429
Η αφίσα του «Τζόκερ» στον κινηματογράφο «Αελλώ» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τις εφόδους στα σινεμά για τον «Τζόκερ»: Εγιναν καταγγελίες από δύο γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 08:11
Η αφίσα του «Τζόκερ» στον κινηματογράφο «Αελλώ»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τις εφόδους στα σινεμά για τον «Τζόκερ»: Εγιναν καταγγελίες από δύο γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 08:11

Σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, όπου παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση νέων που την παρακολουθούσαν, καθώς το φιλμ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο για ανηλίκους. Αυτό επιβεβαίωσε επισήμως η ΕΛ.ΑΣ., καταρρίπτοντας παράλληλα έναν άλλο αστικό μύθο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής στα social media, ότι η Αστυνομία επενέβη τάχα έπειτα από μια καταγγελία διαζευγμένης που δεν ήθελε ο πρώην σύζυγός της να πάει με το παιδί τους να δουν την ταινία.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Αμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους. Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε ότι έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για τέτοιους ελέγχους –πώς θα μπορούσε άλλωστε;– και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και τον κινηματογράφο «Αελλώ» στην Κυψέλη.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Οπως ανέφεραν από το υπουργείο, δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.

Σύμφωνα πάντως με τον ΣΚΑΪ, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού είναι επιφορτισμένες με τη σήμανση και διαβάθμιση της καταλληλότητας των ταινιών.