293
Ο Βασίλης Λεβέντης με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους. Τώρα τον απειλεί... | Τwitter

Λεβέντης: Οι πρεσβευτές ΗΠΑ και Γερμανίας με απειλούν για να ψηφίσω τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 11:48
Ο Βασίλης Λεβέντης με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους. Τώρα τον απειλεί...
|Τwitter

Λεβέντης: Οι πρεσβευτές ΗΠΑ και Γερμανίας με απειλούν για να ψηφίσω τις Πρέσπες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 11:48

Εν μέσω απειλών που κατήγγειλε ότι του ασκούνται από τον ξένο παράγοντα, προκειμένου να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «προδοσία» για το περιεχόμενο της συμφωνίας, και «ξεφτίλα» για τους θεατρινισμούς του Πάνου Καμμένου τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων μίλησε ανοικτά για απειλές που δέχθηκε από τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Γερμανίας, για να πει «ναι» στη Βουλή κατά τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας

«Ήρθε ο γερμανός πρέσβης και με απείλησε, μου είπε αν δεν ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπείτε στην Βουλή. Και ο αμερικανός πρέσβης, τα ίδια», ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του την Παρασκευή.

Όπως υπογράμμισε όμως, «η συμφωνία αυτή είναι όλη υπέρ των Σκοπίων, είναι εξαρχής προδοσία για την Ελλάδα, [γιατί] οι Σκοπιανοί τα κερδίζουν όλα».

Ο κ. Λεβέντης είχε καταγγείλει πιέσεις του ξένου παράγοντα και κατά το παρελθόν.

Σε συνάντησή του με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε αντιτάξει στα επιχειρήματα της Ουάσινγκτον να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνικές επενδύσεις, ακόμη και διευκολύνσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε, σε ένδειξη καλής θέλησης, η κυβέρνηση της γείτονος να αποδεχθεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία («λόγου χάρη να ονομαστεί Σκόπια», είχε πει τότε).

Με αφορμή εξάλλου τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου, ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο για τον παρολίγον συνεργαζόμενο με το κόμμα του, αρχηγό των ΑΝΕΛ.

«Ο Πάνος Καμμένος γίνεται ξεφτίλα.  Αν δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι θα την αποσύρει, αλλά θα αφήσει κατά συνείδηση τους βουλευτές του», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας τη στάση μεμονωμένων στελεχών των ΑΝΕΛ που φέρονται έτοιμα να λειτουργήσουν ως «χρυσές εφεδρείες» για την επιβίωση της κυβέρνησης Τσίπρα, είπε:

«Ανθρωποι σαν την Κουντουρά πότε θα ξαναδούν υπουργεία;  Και δέκα ημέρες στην καρέκλα είναι σημαντικό για αυτούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...