232
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας φαίνεται να είχαν συνεχή επικοινωνία τις τελευταίες δύο ημέρες | sooc

Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας είχε ρητή εντολή αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 20:46
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας φαίνεται να είχαν συνεχή επικοινωνία τις τελευταίες δύο ημέρες
|sooc

Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας είχε ρητή εντολή αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 20:46

Ρητή εντολή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αναλόγως σε προκλητικές δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του είχε ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές, ο έλληνας υπ. Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο μάλιστα είχε εκτενή συνομιλία την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη μετά τη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο Νίκος Δένδιας είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.

Εξάλλου, διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας το «πινκ πονκ» δηλώσεων Δένδια – Τσαβούσογλου (εδώ), ανέφεραν:

«Οταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα. Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο. Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄ αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας. Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΘ. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και ο ΥΠΕΞ είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...