288
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συνεδρίαση του ΚΥ | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κυβέρνηση: Αμεσα η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 15:39
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συνεδρίαση του ΚΥ
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κυβέρνηση: Αμεσα η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 15:39

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, και Επικρατείας, καθώς και οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ ήδη από τις 28 Ιουνίου, εκκρεμούσε όμως η υπογραφή απόφασης που είχε να κάνει με τη σύνθεση του ΔΣ.

Μετά την υπογραφή έγινε γνωστό πως ο νέος μέτοχος, που θα αποκτήσει το 30% του αεροδρομίου, θα συμμετέχει στο ΔΣ με δύο μέλη.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» είναι ήδη σε εξέλιξη και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι «ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων.

» Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

» Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει.

» Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχωρούμε τη διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

» Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...