331
Δεν συμπάθησαν ο ένας τον άλλο και η αιτία ήταν μάλλον στυλιστική | REUTERS/Leah Millis/File Photo

Ο Τραμπ πάντα μισούσε το μουστάκι του Τζον Μπόλτον

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 14:31
Δεν συμπάθησαν ο ένας τον άλλο και η αιτία ήταν μάλλον στυλιστική
|REUTERS/Leah Millis/File Photo

Ο Τραμπ πάντα μισούσε το μουστάκι του Τζον Μπόλτον

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 14:31

Ο αρειμάνιος μύστακας που τρέφει ο πρώην πλέον σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον ήταν και είναι το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του, πέρα φυσικά από τις απόψεις του που τον κατατάσσουν στα πιο σκληρά «γεράκια» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Είναι εξάλλου μια σπανιότητα τα μουστάκια και -περισσότερο ίσως- τα γένεια στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Αυτό όμως λίγο έλειψε να του στερήσει αρχικώς και τη θέση του στο πλευρό του Τραμπ, που πάντα απεχθανόταν την επιλογή του Μπόλτον και που (υποθέτουμε όχι μπροστά του, αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς) τον έλεγε «μουστάκια».

Τον Ιανουάριο του 2016, όπως γράφει η Monde, πριν καν αρχίσει για τα καλά η προεκλογική εκστρατεία, ο Τραμπ είχε σκεφτεί τον Μπόλτον για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Αλλά κάτι υπήρχε που τον συγκρατούσε και αυτό δεν ήταν άλλο από το μουστάκι του υποψηφίου υπουργού.

Στο αποκαλυπτικό βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ για τα παρασκήνια του Λευκού Οίκου, ο (επίσης πρώην σύμβουλος) Στιβ Μπάνον εξηγεί ότι δεν άρεσε στον Τραμπ το μουστάκι και έλεγε ότι δεν είναι κάτι ωραίο για έναν μελλοντικό υπουργό Εξωτερικών.

Ο Τραμπ είναι βέβαια κάποιος που πάντα νοιάζεται για την εμφάνισή του – για τα περιβόητα πορτοκαλί μαλλιά του ξοδεύει πολύ χρόνο – ενώ θέλει και τους συνεργάτες του να μοιάζουν σαν να βγήκαν από κάστινγκ για ταινία, φρεσκοξυρισμένοι και κομψοί.

Αλλά και μετά την εκλογή του, ο Μπόλτον προσπάθησε να κερδίσει μια θέση στο επιτελείο του νέου προέδρου. Τον Δεκέμβριο του 2016 τον επισκέφθηκε, μίλησαν, αλλά η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάτι θετικό για τον σύμβουλο. Ο Τραμπ για ώρες μετά έκανε αστεία, όπως έγραψε η καλά ενημερωμένη δημοσιογράφος των New York Times Μάγκι Χάμπερμαν.

Μεσολάβησε άλλη μία απόλυση, αυτή του Τζον Κέλι (που και αυτός είχε αντικαταστήσει τον Μάικλ Φλιν) για να φτάσει ο Μπόλτον δίπλα στον πρόεδρο, στην θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας. Αντεξε λίγο πάνω από ένα χρόνο, μήπως όπως η στην απόλυση του συνέβαλε, εκτός από τις διαφορετικές απόψεις, η επιμονή του Μπόλτον να διατηρεί το σήμα κατατεθέν του;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...