299
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη φωτογραφία του από περιοδεία του στην Πέλλα | INTIMEnews

Kυριάκος Μητσοτάκης: Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και η σημασία της ΕΒΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 10:54
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη φωτογραφία του από περιοδεία του στην Πέλλα
|INTIMEnews

Kυριάκος Μητσοτάκης: Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και η σημασία της ΕΒΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 10:54

Στα επαγγέλματα του μέλλοντος και στη σημασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής -η εφαρμογή της οποίας έδωσε το έναυσμα σκληρής επίθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση, με αναφορές και στις σπουδές της κόρης του στο εξωτερικό- αναφέρεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αναρτήσεις βίντεο στα social media.

Στα εν λόγω βίντεο παρουσιάζονται ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, όπως τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας και τεχνικός μαγειρικής τέχνης.

Στην ανάρτησή του, ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στο αντίκρισμα των πτυχίων που δίνονται από τις σχολές, στην αξία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και στη σημασία της αναβάθμισης των Δημοσίων ΙΕΚ.

Οπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, η ΕΒΕ «διασφαλίζει πως οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της κάθε σχολής».

«Σήμερα -σημειώνει- το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτούν ποτέ. Ενώ πολλοί φοιτούν σε σχολές για τις οποίες δεν έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αυτοί οι φοιτητές και οι οικογένειές τους επενδύουν χρόνο και χρήμα σε μία διαδρομή που αποδεικνύεται τελικά αδιέξοδη.

»Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία ανάμεσα σε πτυχιούχους ΑΕΙ στην ΕΕ, ενώ το 36% των επιχειρήσεων δηλώνει πως δεν βρίσκει τα στελέχη που έχει ανάγκη.

»Και όμως, οι απόφοιτοι των Δημοσίων ΙΕΚ κατά μέσο όρο βρίσκουν δουλειά σε επτά μήνες από την αποφοίτησή τους. Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα το 25% των σπουδαστών ΙΕΚ έχουν πτυχίο ΑΕΙ».

Τα Δημόσια ΙΕΚ δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση, υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός και παραθέτει ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα:

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,
Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ,
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας,
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων,
Τεχνικός Φωτογραφίας,
Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ

«Οι νέοι μας αξίζουν καλύτερα. Αξίζουν να σπουδάζουν σε πεδία που τους ενδιαφέρουν. Να αποφοιτούν, γιατί μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σπουδές. Να έχουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και μέσω σπουδών σε ποιοτικά Δημόσια ΙΕΚ», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...